Început de an școlar dezastruos într-un mare oraș italian. Elevii au fost nevoiți să scrie în genunchi, pe scaune

„O imagine ca aceasta nu este demnă de o țară civilizată precum Italia.”

Acestea sunt cuvintele cu care guvernatorul regiunii italiene Liguria, Giovanni Toti, denunță public modul dezastruos în care a început anul școlar pentru mai mulți elevi din Genova. Într-o imagine publicată de guvernator pe pagina sa de Facebook se poate observa cum elevii sunt nevoiți să stea în genunchi, pe paviment, pentru a putea scrie pe scaune, deoarece băncile lipsesc din clasă.

„Dragă Azzolina (ministrul Educației din Italia – n.r.), aceștia sunt elevii dintr-o clasă din Genova care scriu în genunchi pentru că nu au băncile pe care le-ați promis. Și nu ar fi unicii, din nefericire! Copiii noștri, învățătoarele și familiile nu merită acest tratament, mai ales după sacrificiile făcute în aceste luni în care aveați și o datorie morală de a lucra pentru a evita aceste neplăceri. Eu găsesc asta inacceptabil și scriu deja o scrisoare către Direcția Școlară pentru a interveni imediat. O imagine ca aceasta nu este demnă de o țară civilizată precum Italia”, a scris Toti pe rețeaua de socializare.

Potrivit TGCOM24, fotografia cu copiii în genunchi a fost trimisă părinților de către un cadru didactic care a dorit să le arate acestora capacitatea micuților de a se adapta. Unii părinți, însă, au trimis imediat imaginea către diferite ziare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Directorul școlii a confirmat că instituția se află încă în așteptare, în ceea ce privește băncile și a ținut să sublinieze că atât clasa din fotografie, cât și alte clase din Genova au desfășurat activitățile cu orar redus, circa 2 ore.

@rotalianul