A încercat să intre în România cu 400.000 de dolari nedeclarați, ascunși în locul roții de rezervă. Cetățean moldovean amendat și 378.000 de dolari confiscați

Poliția de Frontieră Română anunță într-un comunicat de presă că pe data de 1 mai 2017, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației împreună cu lucrătorii vamali au ridicat în vederea confiscării suma de 378.130 de dolari, ascunsă și nedeclarată, în locul roții de rezervă a unui autoturism.

Mihail I., cetățean moldovean în vârstă de 24 de ani, care conducea un autoturism marca Maserati, înmatriculat în Ucraina, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației din județul Maramureș, având alături de el în autoturism și o pasageră, tot de cetățenie moldoveană, pe nume Olena I., în vârstă de 23 de ani.

În cursul unui control amănunțit asupra autoturismului, polițiștii de frontieră  au descoperit în locul roții de rezervă suma de 400.000 de dolari, sumă pe care Mihai I. avea obligația să o declare la intrarea în țară, aceasta fiind mai mare de plafonul vamal admis de 10.000 de euro de persoană, se arată în comunicat.

În urma descoperirii făcute, cetățeanului moldovean i-a fost reținută suma de 378.130 de dolari din totalul sumei descoperite, reprezentând diferența de exces peste suma de 10.000 de euro impusă de limitele vamale. Cei doi cetățeni moldoveni au fost sancționați, de asemenea, și cu 5.000 de lei fiecare.

Sursa: Poliția de Frontieră

UP SERVICE DESPĂGUBIRI