Incident macabru cu un român mort în străinătate, sicriul a căzut în mijlocul străzii din mașina care-l transporta spre România

Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al unui român a căzut vineri, 17 februarie 2023, din vehiculul mortuar tip pick-up care îl transporta către România, într-o intersecție a orașului german Brunsbüttel (Schleswig-Holstein).

Sicriul cu trupul neînsuflețit al conaționalului nostru a căzut în mijlocul străzii. Foto: bild.de

Așa cum relatează publicația germană BILD, localnicii care trăiesc în zona costieră a Mării Nordului nu se pierd cu firea prea ușor, dar ceea ce s-a întâmplat vineri dimineață, la ora 8:38, într-o intersecție a străzii Koogstrasse din Brunsbüttel, a fost cu siguranță prea mult pentru ei.

Sicriul de lemn în care se afla Nicolae R., în vârstă de 52 de ani, a alunecat din zona de încărcare a vehiculului mortuar direct pe stradă, după doar 800 de metri de la locul îmbarcării, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al poliției.

Trecătorii care se aflau în apropiere au ajutat la încărcarea sicriului din nou în mașină, pentru ca aceasta să-și poată continua drumul.

Martoră la incident, Sandra B. (40 de ani, angajată la McDonald’s) a povestit pentru ziarul german:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Așteptam la semafor, care era roșu. Un pick-up alb a demarat în trombă. Brusc, ambele uși din spate s-au deschis și un sicriu de lemn maro a căzut în stradă și m-am gândit: Oh, Doamne, asta nu poate fi adevărat acum!”

Un alt martor, Marvin S. (24 de ani, lucrător calificat în domeniul chimiei) mergea pe Koogstrasse și a povestit:

„Am auzit o bubuitură puternică, am crezut că s-a întâmplat un accident. Apoi am văzut sicriul.”

”S-a întâmplat să treacă o ambulanță. Șoferul a aprins lumina albastră a girofarului, a asigurat sicriul, astfel încât să nu mai poată intra alte mașini.”

Marvin S., martor și el la incident, a sărit imediat să dea o mână de ajutor șoferului. Foto: WestküstenNews

Cei doi trecători au sărit imediat în ajutorul antreprenorului de pompe funebre.

„Când am ridicat sicriul, era foarte greu. Atunci mi-am dat seama că era cineva acolo.”

„În acel moment mi s-a făcut pielea de găină. A fost pur și simplu înfricoșător, sunt încă în stare de șoc”, a mai mărturisit Marvin S.

Câteva minute mai târziu, șoferul mașinii funerare pur și simplu a plecat, de data aceasta cu sicriul bine asigurat în mașină.

Sicriul căzut pe asfalt. Foto: bild.de

Nu a existat o intervenție a poliției. Ulterior, un martor a relatat totul poliției, potrivit presei locale.

De asemenea, s-a aflat că trupul neînsuflețit din sicriu aparținea lui Nicolae R., un lăcătuș român care a murit luni, 13 februarie, la Brunsbüttel.

Trupul neînsuflețit al conaționalului nostru era pe cale să fie repatriat la acea oră, pentru a fi condus pe ultimul drum de către cei dragi, pe pământul natal.

Un prieten apropiat al decedatului a declarat pentru BILD: „A lucrat ca lăcătuș timp de zece ani și a fost pilonul de bază al companiei. Sunt profund impresionat de moartea lui.”

Distribuie acest articol