Incident pe un zbor Wizz Air, un român a avariat ușa avionului și a provocat o întârziere de 28 de ore

Un bărbat român beat, rezident în Spania, a provocat sâmbătă, 30 septembrie, un incident care a împiedicat un avion Wizz Air cu 224 de pasageri să decoleze de pe aeroportul din Zaragoza. Zborul a întârziat mai mult de 28 de ore până să poată pleca spre București.

După ce toți pasagerii s-au îmbarcat și aeronava era pregătită să decoleze spre capitala României, individul a avariat una dintre uși încercând să o deschidă cu forța, informează publicația Heraldo.

Incidentul a determinat echipajul să ceară intervenția Gărzii Civile, care l-a reținut pe bărbatul respectiv și a ajutat la evacuarea pasagerilor. Daunele cauzate de acesta au împiedicat pilotul să decoleze.

„Avionul a fost oprit până când a ajuns Garda Civilă. Când a încercat să deschidă ușa, aceasta s-a blocat și nu putea fi nici deschisă, nici închisă. Ni s-a spus să coborâm pentru a repara ușa”, a declarat unul dintre pasageri.

Zborul companiei aeriene Wizz Air către capitala României era programat inițial la ora 9:15, dar a decolat abia la 13:20 a doua zi, cu mai mult de 28 de ore mai târziu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din motive de securitate și pentru că a fost nevoie de o limitare a spațiului în aeronavă, în urma avariei, 50 dintre pasageri au rămas la sol. Ei au fost relocați pe alte zboruri.

Deși s-a încercat contactarea reprezentanților Wizz Air pentru clarificări, contactarea unui purtător de cuvânt a fost imposibilă.

Mai mulți angajați ai aeroportului au relatat că pasagerii zborului spre București au petrecut întreaga zi de sâmbătă în terminal, în speranța că se va reuși repararea ușii avariate și că zborul va putea fi reluat.

Cu toate acestea, nu a fost posibilă remedierea situației și, în absența posibilității de reprogramare a pasagerilor pentru alte zboruri din orașe apropiate, la ora 23:00 compania a decis să îi cazeze pe pasageri în hoteluri din Zaragoza.

Pentru unii, întârzierea a reprezentat un mare inconvenient. „Am fiul la spital și soțul meu, care este militar, nu poate rămâne cu el. Dacă nu zburăm astăzi, nu am mai putea zbura până marți”, se plângea o altă femeie înainte de a se îmbarca în cele din urmă pe avion.

Nu se știe dacă individul a fost reținut sau nu. Comandamentul Gărzii Civile din Zaragoza a raportat incidentul, menționând comportamentul inadecvat al pasagerului beat, dar nu a putut confirma dacă acesta a fost arestat sau nu și care ar fi acuzațiile aduse.