Incredibila poveste a femeii care a rămas gravidă cu soțul ei după patru ani de la moartea bărbatului

Angela Ferreira, o tânără portugheză care a luptat în ultimii ani pentru legalizarea inseminării post-mortem, a rămas însărcinată cu soțul ei, Hugo, la patru ani după moartea acestuia. Bărbatul, relatează presa portugheză, a decedat în 2019 din cauza cancerului.

Povestea Angelei a emoționat întreaga Portugalie după ce a fost dezvăluit publicului faptul că soțul ei a lăsat în scris că vrea să fie tată și că își dorește ca soția sa să aibă un copil cu materialul seminal pe care l-a crioconservat când era încă în viață.

Hugo și Angela visau să devină părinți, iar ea a reușit acum să rămână însărcinată la patru ani de la moartea soțului ei. Sursă foto: activa.sapo.pt

Totul a început în anul 2020, după o serie de reportaje ale posturilor de televiziune TVI și SIC, prin intermediul cărora s-a mobilizat opinia publică și ulterior mai multe partide politice, fapt ce a determinat legalizarea inseminării post-mortem în Portugalia, potrivit publicației portugheze Nova Gente.

Lupta Angelei, care a devenit și cea a multor femei portugheze, a făcut ca inseminarea post-mortem să devină o realitate în Portugalia, noua lege intrând în vigoare în noiembrie 2022. Vestea mult dorită a Angelei a sosit și ea, făcând-o publică luni, 20 februarie 2023.

„A fost nevoie de ani de luptă pentru a ajunge aici, procesul a fost lung și dureros… dar în sfârșit am reușit! Cu mare bucurie și cu toată inima vă împărtășesc astăzi că două inimi bat acum în mine”, a dezvăluit Angela într-un videoclip în care împărtășește cu fanii săi mai multe amintiri trăite alături de Hugo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați ajutat să ajung până aici, vă mulțumesc pentru sprijin, mesaje constante și dragoste! Fără voi nu ar fi fost posibil și de aceea sunt atât de fericită să pot împărtăși acest moment cu voi”, a mărturisit tânăra portugheză pe profilul ei de Instagram.

Lupta Angelei a început la puțin timp după moartea lui Hugo. În acel moment, tânăra văduvă a creat o petiție care a fost semnată de peste o sută de mii de oameni.

După ce în octombrie 2020 a fost aprobat de parlamentul portughez, proiectul de lege a fost supus examinării Președintelui Republicii. Marcelo Rebelo de Sousa a manifestat atunci câteva ezitări, mai ales asupra posibilelor „incertitudini juridice” în ceea ce privește moștenirile.

Șase luni mai târziu, pe 5 noiembrie 2022, Președintele Republicii Portugalia i-a permis Angelei să-i îndeplinească visul răposatului ei soț. La aflarea minunatei vești, Angela a primit o adevărată revărsare de dragoste de la utilizatorii de internet.

„Doamne, ce veste excelentă și mult așteptată de mine, chiar și fără să te cunosc. Dumnezeu este mare. Cele mai bune urări!”

„Felicitări toate cele bune, chiar mi-au venit lacrimi în ochi am fost foarte fericit pentru că te-am urmărit de la început și acolo, sus, Hugo este fericit!”

„Iubirea învinge întotdeauna!”

„Ce vești minunate… felicitări și cele mai bune urări. Sunt foarte fericită, au luptat atât de mult dar au reușit, chiar am plâns de atâta bucurie. Pupici mari… Dragostea întotdeauna învinge!”

„Ce veste frumoasă. Arată doar forță și rezistență și că nimic nu este imposibil.”

Distribuie acest articol