Infarct pe un aeroport din Italia, un pasager s-a prăbușit la pământ în timp ce se îndrepta spre poarta de îmbarcare

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a suferit un infarct în dimineața zilei de duminică, 19 noiembrie 2023, la aeroportul Orio al Serio din Bergamo, în regiunea italiană Lombardia.

Incidentul, informează publicația locală L’Eco di Bergamo, s-a petrecut la ora 11:30 când bărbatul, care trecuse de controalele de securitate și se îndrepta spre poarta de îmbarcare, a suferit brusc un atac de cord și s-a prăbușit la pământ.

Alți pasageri i-au acordat primul ajutor, iar când au realizat gravitatea situației, au alertat personalul de urgență.

Angajații medicali de la postul de prim ajutor al aeroportului au intervenit prompt, folosind un defibrilator pentru a stabiliza starea bărbatului. Intervenția lor rapidă a fost esențială în prevenirea agravării situației.

Nu după mult timp, au sosit o ambulanță și un vehicul medical al Crucii Roșii din Alzano, cu ajutorul cărora bărbatul a fost transportat în stare critică la spitalul Humanitas Gavazzeni, unde este internat acum în stare critică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul subliniază importanța pregătirii și intervenției rapide în cazuri medicale de urgență, precum și rolul crucial al echipamentelor de salvare, cum ar fi defibrilatoarele, în locații publice aglomerate ca aeroporturile.