O infirmieră româncă din Italia a murit din cauza infecției cu COVID-19. Claudia lucra la un azil de bătrâni

O femeie română din Italia care lucra ca infirmieră profesionistă într-un azil de bătrâni din San Germano Vercellese, provincia Vercelli, a murit luni, 30 noiembrie 2020, din cauza complicațiilor suferite în urma infecției cu COVID-19, informează publicația locală La Sesia. Zeci de persoane de la azilul de bătrâni unde conaționala noastră lucra au fost infectate, dar, cu excepția ei, toți ceilalți au reușit să învingă boala.

Claduia Iojă împreună cu soțul și fiica lor. Foto: Facebook

Claudia Iojă avea numai 47 de ani și locuia cu soțul ei și fiica lor în localitatea Chivasso de lângă Torino, iar de circa 8 ani de zile era angajata azilului de bătrâni „Pietro Perazzo” din San Germano Vercellese. Un focar de infecție care a lovit azilul a dus la îmbolnăvirea a circa 30 de persoane, atât bătrâni internați acolo, cât și angajați, dar aproape toți dintre ei au reușit să se vindece în urma infecției.

Am scris „aproape” fiindcă, din nefericire, conaționala noastră a fost singura care nu a scăpat cu viață în urma complicațiilor pe care acest virus le-a provocat organismului său. Toți cei care au cunoscut-o pe Claudia sau au lucrat cu ea au numai vorbe de laudă la adresa ei și îi plâng, în aceste zile, tragica moarte.

„Era o femeie extraordinară, generoasă, plină de viață. Iubea această muncă și o făcea cu o pasiune pe care puține persoane profesioniste o au. A fost pentru toți colegii mei, și mai ales pentru mine, o amică specială, mereu disponibilă. Faptul că am cunoscut-o ne-a îmbogățit viața tuturor. Îi vom simți lipsa, atât noi cât și pacienții noștri, de care s-a atașat foarte mult, cum și ei s-au atașat de ea”, a declarat Teresa Longo, directoarea azilului.

Un mesaj de condoleanțe a sosit și de la primăria localității, care a publicat pe pagina Facebook a instituției următorul mesaj.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Transmitem sincerele noastre condoleanțe azilului de bătrâni „Pietro Perazzo” pentru decesul Claudiei Iojă, infirmieră profesionistă în vârstă de 47 de ani, care lucra de mult timp cu bătrânii noștri. În urma acestei recente tragedii dorim să transmitem condoleanțe și familiilor celor care în ultima vreme au părăsit comunitatea noastră.”

Mesaje emoționante ale colegelor și prietenelor îndurerate ale româncei noastre au fost publicate și pe pagina Facebook a Claudiei:

„A fost o onoare să împart cu tine o parte din viața mea profesională și nu numai. Odinește-te în pace”, a scris Barbara Brandino.

„Încă nu-mi vine să cred, draga mea amică, colegă… parcă mai ieri te auzeam când îmi spuneai că ești bine, că ne vom revedea curând! Nu te voi uita niciodată”, a scris și Anania Sorina.