Infractor român arestat într-un autocar, la intrare în Italia. Dat de gol de un lanț mare de aur pe care-l purta la gât

Specializat în smulgerea lanțurilor de aur de la gât, un infractor român a fost arestat de carabinieri în timp ce călătorea la bordul unui autocar care tocmai intrase în Italia.

Ceea ce l-a dat de gol pe bărbatul în vârstă de 28 de ani, relatează publicația Trieste Prima, a fost tocmai un lanț mare de aur pe care-l purta la gât și pe care, probabil, îl furase de la cineva.

Infracțiunile au fost comise în anul 2017 și tânărul român a fost identificat și judecat ulterior, fiind condamnat la 2 ani și 26 de zile de închisoare pentru faptele sale.

Cu toate acestea, bărbatul a reușit să fugă și a crezut că va putea trece prin Italia fără a fi depistat de forțele de ordine locale.

Infractorul și-a pus astfel un lanț mare și lucios la gât, s-a suit într-un autocar care avea ca destinație Franța și a pornit la drum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată intrat în Italia însă, în urmă cu câteva zile, autocarul a fost oprit de carabinierii din Aurisina, provincia Trieste din Friuli-Venezia Giulia, pentru un control de rutină.

Oamenii legii au aruncat așadar o privire în rândul pasagerilor și atenția le-a fost atrasă imediat de lanțul de aur pe care tânărul român de 28 de ani îl avea la gât, motiv pentru care au decis să-i controleze actele.

Imediat ce au introdus numele său în baza de date, militarii au descoperit că bărbatul era căutat de circa cinci ani de autoritățile italiene, având un ordin de arest emis pe numele său de către Tribunalul din Roma, ca urmare a condamnării primite.

Infractorul român a fost dat jos din autocar apoi și condus în spatele gratiilor de la penitenciarul Coroneo din Trieste.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20