Îngrijitoare de cetățenie română arestată în Austria, a jefuit bătrânul asistat. Avea bijuterii de 10.000 de euro asupra sa

O îngrijitoare de naționalitate română, în vârstă de 59 de ani, a sustras mai multe bunuri de valoare din casa bătrânului de 78 de ani pe care îl îngrijea la domiciliul acestuia din localitatea austriacă Perchtoldsdorf, situată în districtul Mödling (Austria Inferioară). Denunțată de fiica bătrânului, românca a fost arestată împreună cu complicele său de aceeași naționalitate, un bărbat în vârstă de 49 de ani.

Pe 28 iulie 2022, în jurul orei 16:10, o femeie a denunțat la secția de poliție din localitatea menționată mai sus că îngrijitoarea tatălui ei a părăsit casa acestuia cu obiecte de valoare care ar aparține părinților ei. La scurt timp după aceea, ofițerii grupului de urmărire penală au putut depista îngrijitoarea suspectă într-un taxi care fusese comandat în apropierea locuinței bătrânului.

În timpul percheziției efectuate asupra suspectei, polițiștii au găsit obiectele furate bătrânului, a căror valoare a fost estimată la câteva sute de euro. În afara acestora, polițiștii au mai găsit zeci de alte bijuterii și le-au confiscat și pe acestea. Valoarea totală a bunurilor confiscate valorează 10.000 de euro, potrivit Kronen Zeitung.

Îngrijitoarea a fost, de asemenea, activă în mai multe gospodării autohtone și, probabil, a plecat cu mici „suveniruri” și din alte locuințe. În cadrul cercetărilor ulterioare, polițiștii austrieci au reușit să-l identifice și pe complicele îngrijitoarei.

Cei doi inculpați au fost arestați a doua zi, după denunțul fiicei bătrânului jefuit, pe 29 iulie 2022, prin ordin al Parchetului din Wiener Neustadt (Austria Inferioară) și au fost trimiși la închisoarea din același oraș. Autoritățile îi caută acum pe foștii proprietari ai celorlalte bijuterii găsite asupra inculpatei, pentru a le returna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI