Îngrijitoare din Italia găsită moartă în baie. Fiul bătrânei pe care o asista a fost arestat, era îndrăgostit de ea și gelos

Au fost necesare nouă luni de investigații pentru a fi descoperit adevărul despre moartea unei îngrijitoare din localitatea italiană Altavilla Salentina, provincia Salerno, care a fost găsită fără viață într-una din băile vilei în care lucra. Anchetatorii l-au pus sub arest pe fiul bătrânei asistate, un bărbat italian în vârstă de 51 de ani.

Snejana Bunacalea, în vârstă de 43 de ani și originară din Republica Moldova, a fost găsită moartă în seara zilei de 5 martie a acestui an, informează ziarul Corriere della Sera. Trupul ei fără viață se afla în cada plină cu apă din baia de la primul etaj al vilei în care locuia alături de bătrână pe care o îngrijea și fiul acesteia, Gerardo Cappetta.

Snejana Bunacalea, 43 de ani. Foto: corriere.it

Cappetta era îndrăgostit de badanta mamei sale, dar ea nu era interesată de el. Mai mult, femeia cunoscuse pe altcineva, iar în acea seară tocmai se întorsese de la o cină cu bărbatul respectiv. Fiul bătrânei o aștepta la poartă și între cei doi a început o discuție aprinsă.

În cele din urmă, Snejana s-a retras în baie pentru a se spăla și a intrat în cada plină cu apă. Dar Cappetta nu și-a putut stăpâni furia și a intrat peste ea în baie, unde cearta a continuat. La un moment dat, însă, bărbatul și-a pierdut complet mințile și a decis să o țină pe Snejana cu capul sub apă timp de câteva minute bune. Nu s-a oprit decât când a văzut-o că nu mai mișcă deloc.

Gerardo Cappetta, 51 de ani. Foto: corriere.it

Bărbatul italian a aranjat apoi totul încât să pară că femeia a leșinat din cauze naturale, iar trupul ei s-a scufundat în apa din cadă, murind astfel prin înecare. După aceea a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță, iar carabinierilor care au intervenit la fața locului le-a spus că îngrijitoarea mamei sale avea probleme de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Snejana era singură în Italia și nu avea pe nimeni care să contrazică minciunile lui Cappetta referitoare la starea ei de sănătate. Fostul soț și cei doi copii ai femeii trăiesc în Republica Moldova. Cu toate acestea, autopsia și alte analize efectuate în laborator, dar și declarațiile unor martori cheie, au reușit să scoată la iveală dramaticul adevăr.

Ancheta a durat mult timp, Procuratura din Salerno a ținut să adune dovezi cât mai clare pentru a-l încolți pe bărbatul italian și după 9 luni de zile investigațiile au dus la arestarea lui. Gerardo Cappetta a fost închis zilele trecute în penitenciarul Fuorni din Salerno.