Îngrijitoare din Italia, intră într-un muzeu cu două cuțite, omoară o persoană și rănește alte trei

O îngrijitoare de origine poloneză în vârstă de 58 de ani din Canneto sull’Oglio, provincia Mantova, a înjunghiat mai multe persoane după ce a intrat într-un muzeu din localitate, înnarmată cu două cuțite. O femeie a fost ucisă și alte trei persoane sunt rănite. Îngrijitoarea a fost blocată de trecători.

Îngrijitoarea poloneză se numește Barbara Chmurzynska, asista de puțin timp o bătrână din localitate și mai avusese probleme de instabilitate psihică în trecut, specifică cotidianul Gazzetta de Mantova.

În după amiaza zilei de astăzi, într-o criză de nervi, femeia a intrat în muzeul civic din Piazza Gramsci, care găzduiește colecția istorică de jucării. Intrată în interiorul muzeului cu două cuțite în mână, a înjunghiat de trei ori o angajată, Paola Beretta, în vârstă de 54 de ani. Aceasta, a decedat la spital, la jumătate de oră după ce a suferit rănile provocate de îngrijitoarea poloneză, care, fugind afară din clădirea muzeului a mai înjunghiat un bărbat în vârstă de 30 de ani din Asola. Tânărul intra la muzeu pentru a saluta niște prieteni.

În Piazza Gramsci îngrijitoarea a atacat un bărbat în vârstă de 66 de ani care împingea scaunul cu rotile al mamei sale, rănindu-l la abdomen. Bătrâna din scaunul cu rotile a căzut la pământ dar nu a suferit răni grave.

În acel moment au intervenit trecătorii care au reușit să o oprească pe femeia poloneză din nebunia ei. Au aruncat asupra sa cu o bicicletă, apoi, cu ajutorul unui baston au reușit să o imobilizeze. Printre cei prezenți s-a numărat și Marco Quatti, comandantul poliției locale din Asola. „Avea ochii ieșiți din orbite”, a declarat el despre îngrijitoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânărul de 30 de ani, transportat de urgență cu elicopterul la spital, este în stare gravă. A suferit trei înjunghieri dintre care cea mai gravă este în spinare, medicii au declarat, însă, că se află în afara oricărui pericol. Personalul muzeului este în stare de șoc.

La fața locului au intervenit carabinierii și personalul medical de la 118.

O îngrijitoare de origine poloneză în vârstă de 58 de ani din Canneto sull’Oglio, provincia Mantova, a înjunghiat mai multe persoane după ce a intrat într-un muzeu din localitate, înnarmată cu două cuțite. O femeie a fost ucisă și alte trei persoane sunt rănite. În imagine, trecătorii care au reușit să o imobilizeze. Foto: Gazzetta di Mantova