Îngrijitoare împinsă sub roțile metroului la Roma. O româncă a avut aceeași soartă

O femeie de origine peruană a fost împinsă de către un necunoscut ieri, 26 ianuarie, sub roțile metroului la Roma, în stația Eur-Fermi, direcția Rebibbia. Victima a suferit numeroase fracturi și traume, informează roma.corriere.it.

Micaela Castro Pizarro, îngrijitoare peruană în vârstă de 47 de ani, a fost transportată de urgență la secția de terapie intensivă a spitalului San Camillo. Femeia lucrează ca îngrijitoare și menajeră pentru o familie din zona centrală a Romei, unde mergea ieri înainte de ora 13:00.

Doi martori prezenți în apropierea victimei și care au asistat la groaznica scenă, au fost audiați în birourile secției de poliție împreună cu alte persoane care se aflau pe peronul stației de metrou. Mulți au asistat la incident, dar nu toți au văzut forța – descrisă de anchetatori drept „foarte puternică” – cu care un bărbat a aruncat practic femeia pe șinele trenului. „A fost groaznic, o scenă halucinantă, peronul era plin de oameni, se putea întâmpla oricui”, povestește o femeie.

Poliția și carabinierii sunt în căutarea agresorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„L-am văzut fugind repede de pe peron după ce a împins-o pe femeie aceea, săraca. Ea cădea pe șine, în timp ce trenul ajungea în stație dar el într-o clipă s-a făcut nevăzut. Avea pielea albă și purta o geacă roșie” declară un martor ocular.

Românca Ionela Iulia Pantelimon, femeia care la începutul lui septembrie 2007 a avut aceeași soartă

La începutul lunii septembrie din anul 2007, o îngrijitoare română a fost împinsă sub roțile metroului în stația Anagnina din Roma. Deși primele ipoteze ale poliției s-au concentrat asupra familiei acesteia, o italiancă a mărturisit poliției ca ea a împins-o pe femeia română sub tren, pentru că „a auzit voci”.

Ionela Iulia Pantelimon (40 de ani), care muncea ca îngrijitoare în capitala Italiei, a ajuns în spital pe 10 septembrie 2007, în comă profundă.

Inițial, cercetările poliției i-au vizat pe membrii familiei Ionelei, respectiv soțul și cumnata acesteia, care au fost supuși la interminabile interogatorii. Evenimentul a revenit în atenția presei după ce o italiancă, Miriam Garbini, s-a prezentat la Secția de poliție Tor Bella Monaca și a mărturisit că ea este autoarea tentativei de omor.

Miriam Garbini, în vârstă de 25 de ani, provenea dintr-o familie italiană obișnuită și nici măcar nu își cunoștea victima. „Am auzit voci ostile”, a declarat Garbini, care avea probleme psihice și era la momentul respectiv pacienta unui Centru de Igienă Mintală.