Îngrijitoare, menajere și bone în Italia, sesiune pe tema drepturilor și obligațiilor la locul de muncă

Ambasada României în Italia organizează joi, 30 iunie 2022, de la ora 19.00 la 20.00, o nouă sesiune online de Întrebări & Răspunsuri adresate atașatului pe probleme de muncă și sociale pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Sesiunea va fi dedicată de această dată problematicii legate de drepturile și obligațiile asistenților familiali: contractul colectiv de muncă de la nivel național și contractul individual de muncă, programul de lucru, orele de muncă suplimentară, odihna zilnică și săptămânală, concediul de odihnă, dreptul la pensie și alte prestații sociale, instituțiile italiene care pot acorda sprijin în situațiile în care apar dificultăți în derularea unui raport de muncă ori asistență pentru obținerea prestațiilor de securitate socială.

Persoanele interesate vor putea scrie întrebările în comentarii, la momentul începerii sesiunii live pe Facebook (pe pagina Ambasadei), și Mirela Videa, atașat pe probleme de muncă și sociale, va răspunde.

Pentru probleme specifice cetățenii români au la dispoziție adresa de email a atașatului pe probleme de muncă și sociale: roma.social@mae.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sesiunile live de informare se înscriu în seria demersurilor de consolidare și diversificare a activității Biroului Atașatului de muncă și protecție socială din cadrul Ambasadei. Campania de informare derulată de Ambasadă în mediul online se extinde inclusiv prin deplasări în teritoriu unde atașatul pe probleme de muncă poartă un dialog direct cu cetățenii români, în cadrul sesiunilor interactive de informare, anunțate periodic pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Distribuie acest articol