Îngrijitoare română accidentată mortal în Italia: Încă o șoferiță este anchetată pentru moartea ei

Ancheta în cazul dramaticului accident rutier care a dus la decesul Mariei Ianoș în seara zilei de 21 ianuarie 2021, la Pordenone, a luat o întorsătură neașteptată astăzi după ce o altă șoferiță a devenit obiectul anchetei, împreună cu cea considerată inițial responsabilă de moartea femeii românce. Conform celor relatate de publicația locală Messaggero Veneto, polițiștii italieni anchetează o a doua șoferiță care ar fi putut avea un rol și ea în producerea tragediei.

Maria Ianoș, 53 de ani. Foto: Messaggero Veneto

Totul s-a întâmplat în jurul orei 21:00 de joi seară când Maria, care lucra ca îngrijitoare de bătrâni la numai câteva sute de metri de locul unde a murit, tocmai coborâse din autobuz și s-a angajat în traversarea străzii, pe via Roveredo. Un autoturism Citroen C3, condus de o italiancă de 38 de ani, a lovit-o pe conaționala noastră care a murit la fața locului din cauza rănilor grave suferite.

Locul unde s-a petrecut tragedia. Foto: Messaggero Veneto

Poliția Locală din Pordenone, care a intervenit la locul accidentului în scurt timp, a deschis o anchetă și a suspus-o pe șoferița italiancă la testul pentru alcoolemie care a rezultat negativ. Până astăzi, femeia de 38 de ani era considerată singura responsabilă de moartea Mariei Ianoș, dar anchetatorii au făcut public, în urmă cu câteva ore, faptul că o altă femeie care circula cu mașina în același timp pe acea stradă a devenit, de asemenea, obiectul anchetei.

Din cele relatate de prima șoferița anchetată, prin intermediul avocatului ei, Lorenza Giorgia Petracco, impactul cu corpul femeii românce ar fi avut loc în partea stângă din fața mașinii sale, apoi a fost aruncat pe o distanță de câțiva metri și a ajuns pe asfalt. Întorcând capul preț de câteva secunde, deoarece mai circulau și alte mașini prin acea zonă, când s-a uitat din nou la corpul victimei, acesta s-ar fi aflat în altă poziție, spune prima femeie anchetată.

„Nu a văzut-o și s-a oprit imediat pentru a vedea ce s-a întâmplat. A văzut-o la pământ pe doamna Ianoș, aruncată pe o distanță de câțiva metri. Între timp, continuau să circule alte mașini și, când s-a uitat la ea din nou, corpul se afla într-o poziție diferită”, spune avocatul Petracco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vrem să înțelegem ce anume i-a provocat decesul, deoarece clienta mea a explicat cum observase că după trecerea unor mașini corpul victimei nu se afla în poziția în care o văzuse prima dată”, a mai adăugat Petracco.

Anchetatorii au identificat astfel un al doilea autovehicul care ar fi lovit-o pe Maria și au pus sub sechestru și mașina acesteia, pe lângă autoturismul Citroen C3 și telefonul victimei. Urmează acum ca anchetatorii să tragă concluziile de rigoare în baza unui raport tehnic care va fi întocmit de experți, precum și în baza rezultatului autopsiei efectuată de medicul legist.

Fiul Mariei Ianoș a angajat și el un avocat, Christian Vannucchi, care să-l reprezinte de-a lungul anchetei și a procesului care va urma după finalizarea investigațiilor.