Îngrijitoare română arestată în Italia, a încuiat 2 zile la rând persoana asistată într-o magazie

O „badantă” de cetățenie română în vârstă de 47 de ani, despre care unele surse locale spun că ar fi de origine din Republica Moldova, a fost arestată în cursul dimineții de vineri, 21 februarie 2020, în localitatea Nichelino de lângă Torino, acuzată fiind de sechestru de persoană. Carabinierii au găsit femeia pe care îngrijitoarea era plătită să o asiste închisă într-o magazie de la subsolul clădirii în care cele două locuiau.

Episodul s-a petrecut într-un bloc de pe via Cuneo, scrie ziarul La Stampa, unde câțiva vecini au sunat la 112 și au semnalat faptul că o femeie italiancă de 63 de ani, care locuiește în aceeași clădire, țipă cu disperare și cere ajutor. Sosiți la fața locului, carabinierii au identificat locul de unde se auzeau țipetele, o magazie aflată la subsolul clădirii și au descoperit că femeia a fost închisă acolo chiar de „badanta” ei.

În scurt timp militarii au găsit-o pe îngrijitorea de 47 de ani, care avea cheile de la magazie asupra ei și au eliberat-o pe femeia italiancă din magazie. Potrivit celor relatate de victimă carabinierilor, femeia română a ținut-o închisă acolo ieri toată ziua, dar și în cursul zilei de joi a închis-o de dimineața până seara în acea magazie.

Vecinii femeii au declarat că cele vecina lor și îngrijitoarea ei au avut niște discuții aprinse zilele trecute și de aceea femeia română a decis să o închidă în magazie. Carabinierii din Nichelino au pus-o pe românca de 47 de ani sub arest pentru sechestru de persoană. Femeia de 63 de ani se află acum în condiții de sănătate precare și este internată într-un azil de bătrâni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI