Îngrijitoare română din Italia acuzată că a furat 13.000 din contul bătrânei asistate

O „badantă” româncă în vârstă de 50 de ani, care îngrijea o pensionară italiană trecută de 90 de ani în localitatea italiană Ariano Irpino, provincia Campania, este acuzată că a furat suma de circa 13.000 de euro din contul bătrânei.

Potrivit ziarului local Nuova Irpinia, bătrâna locuia singură și a decis la un moment dat să angajeze o îngrijitoare pentru a o asista în viața de zi cu zi. La ceva timp după angajare însă, verificând extrasul de cont bancar, pensionara italiană a observat că i-au dispărut în mod misterios circa 13.000 de euro.

Bătrâna asistată a cerut astfel ajutorul carabinierilor în deslușirea misterului, iar aceștia, după o serie de verificări, și-au îndreptat suspiciunile către îngrijitoare. Potrivit anchetatorilor, femeia română ar fi sustras de mai multe ori cartea de credit a bătrânei pentru a scoate bani, apoi ar fi pus-o la loc de fiecare dată.

În urma dovezilor adunate împotriva ei, îngrijitoarea a fost denunțată în stare de libertate pentru furt și utilizarea fără autorizație a unei cărți de credit.