Îngrijitoare română din Italia acuzată de rudele bătrânului asistat că l-a înșelat de bani

O badantă română din Italia, care a fost angajată pentru a asista un bătrân de 75 de ani din localitatea Ceccano, provincia Frosinone, este acuzată de rudele acestuia că l-a înșelat de diferite sume de bani. Acuzațiile au apărut după ce îngrijitoarea, în vârstă de 40 de ani, a început să poarte haine de firmă și a cumpărat o mașină nouă.

Potrivit publicației locale Frosinone Web, conaționala noastră a fost trimisă în judecată zilele trecute pentru unele fapte petrecute în urmă cu un an. Rudele bătrânului asistat spun că au observat în acea perioadă o schimbare drastică în comportamentul badantei, care începuse să se îmbrace numai cu haine de firmă și, mai mult, și-a cumpărat chiar și un autoturism nou, în rate.

Rudele, convinse că situația financiară a îngrijitoarei nu are cum să-i permită astfel de cheltuieli, au decis să verifice mai bine și au descoperit că din contul bătrânului lipsea o sumă considerabilă de bani. În plus, rezulta și că autoturismul cu care circula îngrijitoarea a fost cumpărat cu un împrumut pe numele bătrânului, mai relatează sursa citată.

Rudele pensionarului au decis astfel să o denunțe pe femeia română la autorități, iar Procuratura din Frosinone, în urma unei anchete încheiată recent, a trimis-o în judecată pe aceasta din urmă. Inculpata, care va fi apărată în tribunal de avocatul Claudia Mancini, va apărea în fața judecătorului pentru o audiență preliminară în cursul lunii decembrie.

Pe pagina web a publicației citată mai sus au apărut și diferite comentarii ale cititorilor, unele dintre ele care o apără pe îngrijitoare și acuză rudele de indiferență și zgârcenie, iar altele o acuză pe conaționala noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vipere”, scrie cine care se semnează cu numele „Parenti” („rude” în limba italiană).

„Munca de badantă, dacă este făcută cu seriozitate și profesionalism, este un serviciu costisitor, calitatea are întotdeauna un preț. Vina este și a acelor „rude” care, pentru a economisi niște bani, preferă să dea bătrânul pe mâna prime individe pe care o găsesc, cu toate consecințele de rigoare”, scrie Janek.

„Să fii considerat incapabil să gândești de unul singur la 75 de ani mi se pare exagerat! Probabil domnul s-a atașat de badantă, care adesea sunt singurele persoane care le sunt aproape bătrânilor! Apoi, o persoană nu poate să facă ce vrea cu banii săi?”, este mesajul scris de Maria Emilia.

„Maria Emilia nu greșește, anumite rude nu merită nimic”, scrie o altă persoană.

„Anumite rude acuză fiindcă e în interesul lor”, a mai scris o altă persoană.