Îngrijitoare română din Italia amendată cu 400 de euro pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare

O femeie română a fost sancționată la Piove di Sacco, în Veneto, cu o amendă în valoare de 400 de euro pentru nerespectarea măsurilor de izolare hotărâte prin dispoziția Ministerului Sănătății din Italia. Femeia lucrează ca îngrijitoare și s-a întors zilele trecute din România, dar nu a contactat autoritățile sanitare, informează publicația Il Fatto Quotidiano.

Îngrijitoarea română nu a efectuat comunicarea obligatorie către Serviciul de Sănătate Publică (ASL) la sosirea pe teritoriul italian, așa cum prevede hotărârea autorităților guvernamentale italiene. Astfel, cetățenii care vin din România și Bulgaria în Italia, intră în carantină pentru 14 zile. Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare.

Davide Gianella, primarul localității Piove di Sacco, unde a fost descoperită îngrijitoarea care încerca să evite autoizolarea, a declarat: „Cred că respectarea măsurilor de precauție prevăzute pentru limitarea infecțiilor cu Covid-19 este fundamentală. În mod categoric, vom continua să monitorizăm în mod sever situația și vom aplica sancțiuni atunci când va fi necesar, deoarece un comportament iresponsabil pune în pericol sănătatea tuturor.”