O româncă din Italia a căzut pe geam de la 7 metri înălțime încercând să fugă de furia concubinului

O femeie română de 44 de ani, care lucrează ca badantă în localitatea italiană L’Aquila, a ajuns la spital după ce, încercând să scape de furia necontrolată a concubinului ei, a căzut în gol de la o înălțime de circa 7 metri. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani și tot de naționalitate română, a fost pus sub arest în urma unei anchete condusă de Parchetul din L’Aquila.

„În cursul zilei de astăzi (ieri, 28 decembrie 2020 – n.r.), personalul Comsiariatului General de Poliție a executat un mandat de arestare în închisoare, emis de judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul L’Aquila, la cererea procurorului, împotriva unui bărbat de 46 de ani de naționalitate română. Măsura efectuată a fost determinată de rezultatul anchetei desfășurate de polițiști care au constatat numeroase episoade de infracțiuni, amenințări, rele tratamente și agresiuni petrecute în interiorul locuinței victimei, cu care bărbatul a început o relație sentimentală și cu care trăia în concubinaj din luna ianuarie”, se arată într-un comunicat făcut public de Poliția din L’Aquila.

Potrivit sursei citate, îngrijitoarea română a ajuns la spital cu răni grave în data de 9 decembrie 2020 după ce concubinul ei, aflat sub influența alcoolului și într-un exces de furie, a constrâns-o să se încuie în baie pentru a scăpa de el. Când bărbatul a încercat apoi să spargă ușa de la baie, conaționala noastră a ieșit pe fereastra apartamentului aflat la etajul trei al clădirii și, în tentativa sa de fugă din fața furiei bărbatului, a pierdut echilibrul și a căzut în gol de la o înălțime de circa 7 metri, ajungând astfel la spital în stare gravă.

La fața locului a fost solicitată intervenția polițiștilor care au deschis o anchetă și au stabilit că, pe lângă acest episod, femeia a suferit multe alte agresiuni din partea concubinului de când locuiau împreună, acesta „provocându-i acesteia o stare continuă de teamă pentru viața ei”. La finalizarea anchetei, bărbatul român a fost pus sub arest și condus la penitenciarul din Pescara.

„Forțele de ordine și Parchetul acordă atenție maximă tuturor episoadelor care subminează siguranța victimelor vulnerabile, precum femeile, în special în această perioadă istorică prin care sunt generate situații de conviețuire forțată din cauza pandemiei în curs de desfășurare”, a declarat comisarul Gennaro Capoluongo de la Comisariatul din L’Aquila.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI