Îngrijitoare română din Italia denunțată pentru furt. A sustras bani și bijuterii din casa bătrânei asistate

O îngrijitoare română în vârstă de 50 de ani, care în urmă cu câteva luni a fost angajată pentru a asista o pensionară de 86 de ani din localitatea italiană Siena, în Toscana, a fost denunțată de polițiști pentru furt. Anchetatorii au descoperit că aceasta a furat bani, dar și diferite bijuterii din aur, din casa bătrânei pentru care lucra, informează postul local de radio și televiziune.

Potrivit sursei citate, primele suspiciuni asupra „badantei” românce au apărut după ce fiica bătrânei, o italiancă de circa 60 de ani care locuiește în aceeași casă, a observat dispariția mai multor bijuterii, dar și a unor sume de bani. Femeia, care a suspectat-o pe îngrijitoarea mamei sale de la bun început, a decis să depună plângere la poliție dând astfel startul unei anchete.

Agenții de poliție au verificat mai întâi casele de amanet din localitate, acestea fiind obligate prin lege să filmeze și să documenteze orice vânzare făcută. Așa au ajuns să descopere că, într-adevăr, fiica bătrânei avea toate motivele să o suspecteze pe îngrijitoarea română, deoarece imaginile video de la una dintre aceste case de amanet o arătau chiar pe ea vânzând bijuteriile furate.

Anchetatorii au chemat-o apoi pe suspectă la interogatoriu unde aceasta, văzându-se încolțită de imaginile camerelor de supraveghere video, a recunoscut atât furtul bijuteriilor, cât și a unor sume de bani. În total, banii și bijuteriile aveau o valoare de circa 1.000 de euro, mai precizează sursa citată. Îngrijitoarea a fost denunțată în stare de libertate pentru furt.

Distribuie acest articol