Îngrijitoare româncă în Italia, acuzată că lucra în timp ce primea șomaj. Achitată de judecător împreună cu angajatoarea

Două femei de origine română, proprietara și o angajată a unui cămin de bătrâni din Italia, au fost recent achitate de acuzațiile de fraudă împotriva Institutului Național de Previdență Socială (Inps).

Incidentul a fost investigat de Garda Financiară

O angajată în vârstă de 45 de ani a fost concediată și a solicitat indemnizația de șomaj de la Inps Terni.

Cu toate acestea, la câteva luni după, investigatorii au descoperit că aceasta continua să lucreze la căminul de bătrâni încasând în același timp indemnizația de șomaj.

Acuzația a susținut că cele două femei, angajata de 45 de ani și proprietara în vârstă de 68 de ani, au conspirat pentru a păcăli statul italian, angajatoarea permițându-i angajatei să primească în mod ilegal 4.371 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit procurorului Marco Stramaglia, ele ar fi indus în eroare administrația publică, pretinzând fals că angajata este șomeră după un presupus acord cu angajatoarea care i-a încheiat contractul de muncă.

Cu toate acestea, în cadrul procesului, judecătorul Francesco Maria Vincenzoni a achitat ambele femei, concluzionând că nu există dovezi suficiente pentru a demonstra că angajata a continuat să lucreze după ce a fost concediată.

Avocații apărării, Francesco Mattiangeli pentru angajată și Arnaldo Sebastiani pentru proprietara casei de odihnă, au argumentat lipsa probelor care să susțină acuzațiile.

Prin urmare, ambele au fost achitate, cu decizia că nu au comis faptele de care au fost acuzate.