Îngrijitoare română moartă în Italia, anunțul colegelor: „Elena nu mai este printre noi, dar ne-o vom aminti mereu cu drag”

O femeie română din Italia, Elena Simescu, 61 de ani, care lucra la Florența ca îngrijitoare de bătrâni, a încetat din viață astăzi dimineață. Era bolnavă de cancer de câțiva ani de zile și s-a stins la spital, unde era internată de o lună.

Vestea tristă a morții sale a fost dată colegelor ei de breaslă de Petra Iosub, administratoarea grupului Facebook Colf e badanti, care a scris următorul text emoționant, în amintirea prietenei sale:

„O ciudată comedie este viața…. care amestecă împreună dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns. Și multe zâmbete care ascund dureri.

Aseară, după o nemiloasă boală, a fost chemată la Tatăl ceresc o colegă de-a noastră din Firenze. A înfruntat boala mereu cu zâmbetul pe buze. Făcea parte din grupul nostru, al fetelor din Firenze. Între terapii, muncea și era activă ori de câte ori se organiza câte o întâlnire sau un eveniment.

Elena Simescu nu mai este printre noi, dar ne-o vom aminti mereu cu drag. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe familiei.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La postarea Petrei Iosub s-au adunat sute de like-uri și comentarii. Unul dintre ele atrage îndeosebi atenția: „Condoleanțe familiei! Din păcate așa se sting fetele, fără să-și de-a seama măcar. Avem o viață și pe aia o sacrificăm pentru un pumn de bani care la urmă nu mai au nicio valoare…”

Elena Simescu