Îngrijitoare și menajere românce în Italia, sesiune de informare privind drepturile și obligațiile

Luni, 22 aprilie 2024, ora 18:30, în Lecce, sub egida Primăriei orașului și cu sprijinul Consulatului General al României la Bari precum și al Ambasadei României în Italia, va avea loc o sesiune de informare și consiliere dedicată comunității de români activi în domeniul asistenței familiale.

Evenimentul este destinat să ofere detalii și suport privind beneficiile, drepturile, și obligațiile specificate în contractele de muncă și acordurile colective de muncă naționale.

Discuțiile se vor concentra asupra aspectelor esențiale pentru persoanele care prestează servicii casnice, cum ar fi îngrijitorii și asistenții familiali (cunoscuți în Italia sub denumirile de badante și colf).

Un punct important al întâlnirii va fi clarificarea procedurilor pentru completarea declarației anuale de venit în Italia (formularul 730) și modalitățile de accesare a pensiei comunitare.

Participanții vor beneficia de consiliere personalizată oferită de atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei, reprezentanții oficiului consular, precum și de asistența unui consultant fiscal care va fi prezent pentru a răspunde întrebărilor specifice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru cei interesați să participe la acest eveniment, este necesară trimiterea unui e-mail de confirmare la adresa bari@mae.ro.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru românii din regiunea Lecce de a se informa și de a beneficia de suportul instituțional românesc în Italia.

Imagine WhatsApp 2024-04-17 la 13.18.10_8b23506a