Îngrijitoarea care a salvat bătrânul din incendiu este româncă și se numește Gherghina Chelu

Îngrijitoarea care a salvat cu curaj și responsabilitate de la o moarte atroce bătrânul pe care îl îngrijește în Italia, este româncă și se numește Gherghina Chelu.

În noaptea de joi spre vineri, 27 iulie, apartamentul din Favaro, provincia Veneția, în care locuiește pensionarul italian dizabil asistat 24 de ore din 24 de Gherghina, a luat foc. Flăcările au izbucnit în bucătărie și s-au extins cu repeziciune în întreaga locuință care a fost în întregime distrusă de incendiu.

Gherghina a simțit fum și zgomote în jurul orei 1:40. „Lumina era întreruptă, nu funcționa.Am coborât în bucătărie și am văzut că era foc, flăcările proveneau de deasupra aragazului, este o priză acolo.” povestește Gherghina în scurtul interviu prezentat de gelocal.it. Apoi continuă vizibil marcată de cele întâmplate: „L-am luat pe bătrân și l-am așezat în scaunul cu rotile, nici eu nu știu cum am mai reușit să o fac și am fugit.”

Noapte de coșmar pentru conaționala noastră care a reacționat într-un mod responsabil și altruist ce îi face onoare. „Rapiditatea și promptitudinea de care a dat dovadă îngrijitoarea, au dus la salvarea bătrânului bolnav și la evitarea unor consecințe fatale”, scria presa din Italia astăzi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cauzele incendiului declanșat vineri 27 iulie, în jurul orei ora 1:40, în apartamentul din via Monte Bianco sunt încă necunoscute.

Locuința a ars în întregime, la fața locului au intervenit echipele de pompieri care, la sosirea lor, au găsit-o pe Gherghina și pe bătrân în afara locuinței, la adăpost de orice pericol.

Pe același subiect: