Solidaritate în Italia cu familia îngrijitoarei care a murit în aeroport: „Un mic gest pentru zâmbetele pe care ni le-a dăruit”

O întreagă comunitate este profund întristată de ceea ce i s-a întâmplat îngrijitoarei care a murit pe aeroportul Capodichino, din Napoli, cu puțin timp înainte de a se îmbarca în avionul care avea să o ducă în Ucraina, unde o aștepta fiica și nepotul său. Imediat după deces, femeii i s-au furat banii pe care îi avea la ea. Primăria din Pertosa (Campania) și Cooperativa Socială Iskra au organizat o strângere de fonduri în favoarea familiei îndurerate: „Solicităm instituțiilor, prietenilor, asociațiilor și tuturor celor care doresc, un mic gest de solidaritate”, au transmis organizatorii.

Ganna Burak, pentru toți care o cunoșteau „Anna”, avea 60 de ani și a făcut un infarct chiar înainte de a se urca în avionul care avea să o ducă spre casă, după 2 ani de când nu-i mai văzuse pe cei dragi. Membrii familiei de italieni unde lucra au fost cei care și-au dat seama că îi lipseau banii cu care plecase la drum și care au fost furați din buzunarul interior al hainei după ce femeia a decedat.

Anna lucra de mai mulți ani ca îngrijitoare la Pertosa, unde era foarte apreciată de toți cei care o cunoșteau și asta se vede acum din mobilizarea de care au dat dovadă autoritățile și localnicii pentru a-i ajuta rudele în aceste momente de deznădejde.

„Părăsind Ucraina, țara sa de origine, pentru a-și ajuta familia, a ajuns în Italia unde a muncit cu dăruire, punând binele asistaților săi mai presus de orice. De parcă asta nu era de ajuns, fiecare persoană, fiecare copil și fiecare vârstnic pe care l-a întâlnit a primit de la Anna un zâmbet, o îmbrățișare sau un cuvânt dulce de mângâiere”, se poate citi într-o postare distribuită pe rețelele de socializare de cooperativa Iskra și de președintele fundației Mida din Auletta, Francescantonio d’Orilia, care o cunoștea bine pe Anna.

„Cu un mic gest vom putea transforma îmbrățișările pe care Anna le-a dat necondiționat tuturor, într-un ajutor concret pentru familia sa din Ucraina. Solicităm un ajutor instituțiilor, prietenilor, asociațiilor și tuturor oamenilor care doresc, pentru că pic cu pic se face o mare întreagă de solidaritate”, au mai adăugat organizatorii strângerii de fonduri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Donațiile se pot face în Fundraising: Ganna Burak, IBAN IT87 X087 8476 5100 1000 0037 299, în numele Iskra Coop Sociale sau la sediul Iskra din Sala Consilina. De asemenea, se mai poate dona la biroul de registratură al Primăriei din Pertosa, deschis de luni până joi, de la 9:00 la 13:00. Pentru mai multe informații pot fi contactate Agnese Lupo sau Teresa Lupo (Primăria Pertosa) și Carla Boninfante (Iskra Social Cooperative).

Foto: Comune di Pertosa
@rotalianul