Îngrijitor român arestat în Italia, acuzat că maltrata cuplul de bătrâni pe care-l asista

Carabinierii de la compania din Montefiascone, provincia Viterbo din Lazio, au arestat un bărbat român acuzat că a maltratat un cuplu de bătrâni, soț și soție, pe care era angajat să-l asiste. La sosirea forțelor de ordine, bărbatul i-a atacat chiar și pe militari.

Potrivit ziarului Il Messaggero, cel care a tras un semnal de alarmă a fost fiul pensionarilor care a sunat la 112 și a cerut intervenția carabinierilor la locuința părinților săi pe care le considera victimele hărțuirilor și relelor tratamente aplicate de îngrijitorul acestora, un bărbat de origine română. Odată sosiți la casa bătrânilor, militarii l-au găsit pe îngrijitor în stare evidentă de ebrietate, în timp ce pensionarii pe care trebuia să-i asiste se aflau în stare de șoc, speriați de comportamentul bărbatului.

După ce au verificat starea de sănătate a bătrânilor și i-au pus în siguranță, carabinierii au încercat apoi să-l calmeze pe bărbatul român, dar acesta a devenit agresiv fără motiv și i-a atacat pe militari fără nicio reținere. Pentru a-l imobiliza, carabinierii au fost nevoiți apoi să folosească asupra agresorului spray-ul paralizant pe care-l aveau în dotare.

Odată încătușat, forțele de ordine l-au condus pe bărbat în camerele de securitate din incinta cazarmei din Montefiascone unde va fi ținut sub arest în așteptarea unei decizii din partea judecătorului pentru anchete preliminarii.