Îngrijitor român din Italia, acuzat că a furat bani și bijuterii de la bătrânul asistat

Carabinierii din Poggio Mirteto au denunțat un îngrijitor în vârstă de 50 de ani, de naționalitate română, pentru delapidare, furt și folosire ilegală a cardurilor de credit, informează Rieti in Vetrina.

Cercetările au pornit de la plângerea făcută în urmă cu câteva zile de un pensionar în vârstă de 80 de ani, din zona Bassa Sabina (Rieti), care nu a mai găsit în contul său bancar suma de 9.500 de euro.

Banii ar fi dispărut din cont de-a lungul anilor 2021 – 2022 și s-a constatat, conform cercetărilor făcute de carabinieri, că răspunzător de dispariția lor este bărbatul care a fost angajat să aibă grijă de bătrân în perioada respectivă.

Verificările privind tranzacțiile cardului de credit al pensionarului au scos apoi la iveală cumpărături efectuate pe internet, pentru o sumă de 2.800 de euro, despre care nu știa absolut nimic.

Cetăţeanul român a fost denunțat procurorului şi pentru furtul unor bijuterii din aur de la domiciliul bătrânului, în valoare totală de 700 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Activitatea carabinierilor, coordonată de Procurorul Republicii din Rieti, este încă în desfășurare, menită să permită persoanei vinovate să restituie pensionarului sumele de bani și bijuteriile însușite în mod necuvenit.