Îngrijitor român din Italia dat în urmărire de polițiști, acuzat că a furat 1.500 de euro de la bătrânul asistat

Un bărbat român în vârstă de 59 de ani, care a lucrat ca îngrijitor pentru un bătrân cu dizabilități din orașul italian Crema, provincia Cremona, este acuzat că a furat suma de 1.500 de euro de la angajatorul său. Bărbatul este dat în urmărire de polițiști în prezent după ce și-a făcut pierdute urmele.

Potrivit publicației La Provincia, îngrijitorul român a fost angajat cu contract de muncă la începutul verii și ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a pensionarului italian pentru a-l convinge să-i încredințeze cardul bancar. Cel puțin aceasta este versiunea pe care le-a prezentat-o polițiștilor administratorul desemnat al bunurilor bătrânului, administrator care, având acces și el la contul bancar al acestuia, a început să observe că lipseau anumite sume de bani. Până când administratorul să depună plângere la poliție, însă, îngrijitorul român a dispărut pur și simplu, iar acum anchetatorii sunt pe urmele lui pentru a-l pune sub arest.

Primele investigații arată, de asemenea, că în lunile august și septembrie din acest an au fost scoase diferite sume de la bancomat, folosind cardul bătrânului, dar fără cunoștința acestuia sau a administratorului desemnat. Ulterioare verificări au scos la iveală indicii care-l făceau vinovat pe îngrijitor de folosirea fără permisiune a cardului bancar al pensionarului, în condițiile în care acesta avea un alt card la dispoziție pentru a face cumpărăturile necesare pentru el și persoana asistată.

Conform celor relatate de anchetatori, suma totală furată de bărbatul de 59 de ani este de 1.500 de euro.

@rotalianul