Îngrijitor român din străinătate, căutat de poliție. A furat bunurile de valoare ale bătrânilor și a fugit

Un îngrijitor de naționalitate română, în vârstă de 44 de ani, ar fi sustras bijuterii, monede și tacâmuri din argint de la domiciliul asistaților săi din Austria pe care trebuia să-i îngrijească și apoi a fugit, deocamdată fiind de negăsit. El a fost acuzat de furt și dat în urmărire generală, informează Kronen Zeitung.

Românul se află în centrul investigațiilor poliției din Austria și se presupune că ar fi furat de la cel puțin doi dintre clienții săi.

Printr-o agenție care se ocupă de plasarea forței de muncă în Austria, conaționalul nostru a fost angajat exact la persoanele care aveau nevoie de îngrijire. În orașul Langenlois (Krems) el trebuia să aibă grijă de un cuplu de pensionari.

Însă starea de sănătate a asistaților săi l-a interesat mai puțin decât bunurile de valoare pe care aceștia le aveau în casă. Pentru că românul a sustras bijuterii și monede, a căror valoare este estimată la peste 10.000 de euro.

Aproape simultan, suspectul a fost anchetat și în orașul Eggenburg (Horn). Acolo el s-ar fi folosit de exercitarea profesiei sale pentru a fura valoroasele tacâmuri din argint ale penultimei sale victime pe care, de asemenea, trebuia să o îngrijească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigațiile efectuate de poliție în Waldviertel (regiune din nord-vestul landului Austria Inferioară) au descoperit că bărbatul era deja căutat în landul Stiria, unde se spune că ar fi pătruns prin efracție într-o casă de acolo.

Momentan, îngrijitorul român este în libertate. Poliția are dovezi concrete că a fugit în țara natală unde s-a ascuns și de poliția română care, între timp, a fost informată de seria de furturi comise de acesta pe teritoriul Austriei.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20