Înmormântare din Italia oprită de carabinieri, cei de la morgă au încurcat pacienții decedați de COVID

Încurcătură mare la un spital din Italia care a predat unei familii trupul neînsuflețit al unui alt bărbat, care nu avea nicio legătură cu familia respectivă. Decedatul murise în urma complicațiilor suferite de la infectarea cu COVID-19, motiv pentru care sicriul a ieșit sigilat de la morga spitalului și a fost la un pas să fie introdus în groapă cu cadavrul unei alte persoane.

Potrivit ziarului Il Messaggero, Aldo Di Simone, în vârstă de 61 de ani și rezident în localitatea Pratola Peligna din provincia L’Aquila, a fost infectat cu noul coronavirus în timp ce se afla internat în secția de cardiologie a spitalului din Sulmona și a fost transferat apoi la spitalul din Pescara. Din nefericire, bărbatul italian a decedat în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, iar familia lui a început pregătirile pentru înmormântare.

Trupul neînsuflețit al lui Aldo Di Simone a ajuns astfel la morgă și, așa cum prevede legea în cazul pacienților infectați cu COVID care au decedat, a fost predat familiei într-un sicriu închis, fără a mai avea posibilitatea să-l vadă. Într-una din zilele trecute trebuia să aibă loc înmormântarea defunctului și, de fapt, chiar a avut loc.

Doar că atunci când au ajuns la cimitir, au apărut carabinierii din Pescara care au anunțat familia că în sicriu se află corpul neînsuflețit al unui alt bărbat. Militarii le-au explicat apoi membrilor familiei că angajații de la morga spitalului din Pescara au încurcat cadavrele și în sicriul destinat lui Aldo Di Simone a fost pus alt trup neînsuflețit, cel al unui bărbat din Montesilvano.

Greșeala a fost descoperită abia atunci când o agenție de servicii funerare s-a prezentat la morgă pentru a prelua sicriul răposatului din Montesilvano, dar cadavrul era de negăsit. Familia a chemat atunci carabinierii care, în urma unor investigații rapide, au reușit să facă lumină asupra acestui mister și au descoperit că cele două cadavre fuseseră înlocuite din greșeală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce au oprit înmormântarea din Pratola Peligna, sicriul a fost transportat din nou la morgă, iar carabinierii, cu ajutorul familiei din Montesilvano, au identificat acolo  trupul fără suflet ca fiind cel pe care-l căutau. Apoi, familia din Pratola Peligna a reușit să identifice și trupul care aparținea lui Aldo di Simone și să organizeze, din nou, înmormântarea. Aceasta va avea loc astăzi, 30 noiembrie 2020, la ora 16:00, precizează presa locală.

Întrebarea care ne vine tuturor în minte spontan este: oare câte astfel de greșeli au fost făcute de când a început pandemia, fără să fie descoperite?!

@rotalianul