Înmormântarea Deliei Zărnescu, ucisă în Italia. Biserica, pe jumătate goală

Sâmbătă, 13 ianuarie, au avut loc în localitatea Naro din Sicilia funeraliile româncei Delia Zărnescu, ucisă în bătaie în noaptea de 6 ianuarie, în casă, la vârsta de 58 de ani. În aceeași noaptea a fost omorâtă și Maria Rus, de 55 de ani.

În cadrul unei slujbe de comemorare marcată de durere și emoție, comunitatea și-a luat rămas bun de la Delia Zărnescu.

În ciuda declarării doliului local de către primarul Maria Grazia Brandara, prezența oamenilor la înmormântare a fost neașteptat de redusă, biserica fiind pe jumătate goală.

photo_2024-01-14_11-52-55
Sursa foto: Agrigento Notizie

Parohul Giuseppe Maniscalichi a oficiat slujba, iar în prima linie a fost prezentă sora victimei, Cristina, venită din România.

Românii prezenți au purtat tricouri cu mesajul „Stop violenței asupra femeilor”, exprimând solidaritatea cu familia îndoliată. Delia Zărnescu a fost înmormântată în cimitirul din Naro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2024-01-14_12-10-02
Sursa foto: Agrigento Notizie

Tragedia a avut loc în urma unui incident înfricoșător, când se presupune că ambele femei au fost atacate de un bărbat de 24 de ani, de origine română, Omar Edgar Nedelcov, în prezent în custodia poliției pentru dublu asasinat și profanare de cadavre.

Conform investigațiilor, el ar fi luat cina la domiciliul Deliei Zărnescu, în compania unui prieten, și ar fi avut un comportament agresiv după ce avansurile sale sexuale au fost respinse de femeia româncă.

Ulterior, el s-ar fi îndreptat spre casa Mariei Rus, prietenă cu Delia, unde bărbatul a primit același răspuns la avansurile sale. A bătut-o cu sălbăticie și apoi i-a dat foc, înainte de a se întoarce la casa Deliei Zărnescu pentru a o ucide și pe ea cu brutalitate.

Maria Rus va fi comemorată într-un rit ortodox, urmând ca rămășițele sale să fie transferate în România pentru a fi înmormântate lângă o fiică de-ale sale, decedată imediat după naștere.

@rotalianul