Înmormântarea micuței românce din Italia care a murit după ce s-a simțit rău la școală va avea loc miercuri, 30 octombrie

Miercuri, 30 octombrie, vor avea loc la Monterotondo, o localitate din apropierea Romei, funeraliile micuței Alessia Rusu, fetița româncă în vârstă de 8 ani care a murit după ce s-a simțit rău în timp ce era la școală. Slujba de înmormântare se va ține la ora 14:30, la catedrala din Monterotondo.

Astăzi, luni 28 octombrie, s-a efectuat autopsia care va ajuta la clarificarea cauzelor decesului. Rezultatul nu a fost încă făcut public.

Alessia a început să se simtă rău marțea trecută, pe 22 octombrie, imediat după ce a servit prânzul la cantina școlii „eSpezia” de pe via Kennedy, nr. 58, din Monterotondo. În timp se se întorcea în clasă, fetița s-a prăbușit jos, pe coridorul unității școlare, s-a învinețit brusc la față și a început să facă semne disperate cu mâinile încercând să spună colegilor că nu mai reușea să respire.

Personalul medical de la 118, când a ajuns la fața locului, a găsit-o pe Alessia în stare de inconștiență.

Asistenții sanitari au resuscitat-o și au conectat-o la aparate care să o ajute să respire, apoi au transportat-o la spitalul din Monterotondo. Inima micuței a început să bată din nou, dar creierul său a stat prea multe minute fără oxigen, de aceea medicii care au decis să o transfere cu elicopterul la spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma. Miercuri dimineață însă, în jurul orei 10:00, Alessia a murit lăsând în urmă o familie îndurerată și o comunitate întreagă întristată de ceea ce s-a întâmplat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În primele momente s-a crezut că Alessia s-ar fi înecat cu mâncare, dar până când nu va fi făcut public rezultatul autopsiei, nu se poate spune cu certitudine care a fost cauza exactă a decesului micuței de origine română.

„Fiica mea era bine, nu am liniște din cauza a ceea ce s-a întâmplat. Medicii mi-au spus că i-au găsit ceva în gât, nu cred că era carne pentru că nu a mâncat asta, poate mozzarella sau altceva. Acum vreau doar să înțeleg și să se facă dreptate pentru fetița mea”, a spus mama fetiței, citată de Il Messaggero.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20