INPS și Autoritatea fiscală italiană, controale în sectorul lucrătorilor casnici: îngrijitoare, menajere și bone

INPS (Institutul Național de Protecție Socială) și Autoritatea fiscală italiană (Agenzia delle Entrate) au demarat o campanie de controale în teritoriu care au ca obiectiv descoperirea cazurilor de evaziune fiscală și blocarea lor. De exemplu, verificarea contribuțiilor neplătite de angajatori pentru lucrătorii casnici: îngrijitoare, menajere și bone precum și verificarea plății impozitelor către stat a lucrătorilor.

Reprezentanții INPS declară că s-au trimis deja numeroase avize în teritoriu angajatorilor care nu au onorat la zi plata contribuțiilor lucrătorilor iar pe de altă parte, „Agenzia delle Entrate”, împreună cu alte autorități, Primăriile și Garda de Finanțe, anunță o serie de controale stricte în acest sector de activitate.

Totul pornește de la acordul semnat la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, 2018, la Rima între Guardia di Finanza (Garda de Finanțe) Agenzia delle Entrate (Autoritatea fiscală) Ifel (Institutul pentru Finanțe și Economie Locală) și ANCI (Asociația națională a primăriilor).

Obiectivul acordului este de a stabili o strânsă colaborare între părți pentru a se descoperi cazurile de evaziune fiscală atât în privința impozitelor locale, cât și a impozitelor la nivel regional și național, evitate de cetățeni și întreprinderi.

Pentru a se apăra împotriva oricăror sancțiuni, odată ce angajatorul primește notificarea de la INPS pentru neplata contribuțiilor la zi, este recomandabil să plătească contribuțiile datorate în termen de 30 de zile de la data primirii notificării, informează businessonline.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ceea ce privește noile controale, se vor lua în considerație în special anii începând cu 2014.