Un însoțitor de zbor a deschis din greșeală ușa de urgență în timpul operațiunilor de decolare. Patru ore de întârziere

Un avion care urma să zboare de pe aeroportul Heathrow din Londra, Marea Britanie, spre Lagos, Nigeria, a plecat cu patru ore de întârziere după ce un însoțitor de zbor a deschis, din greșeală, ușa de urgență a aeronavei în timpul operațiunilor de decolare.

Conform celor relatate de ziarul britanic Independent, însoțitorul era în prima sa zi de muncă, iar greșeala sa nu numai că a provocat o întârziere de patru ore a zborului, dar a pus compania la o cheltuială de circa 50.000 de lire sterline.

Angajatul companiei British Airways, care opera zborul BA75 din Londra spre Lagos la data de 13 ianuarie 2023, a deschis ușa de urgență în timp ce avionul ieșea din terminalul aeroportului și se pregătea de decolare.

După deschiderea ușii s-a activat mecanismul de umflare a toboganului gonflabil, iar echipajele de salvare au intrat imediat în alertă, crezând că pasagerii sunt evacuați de urgență din avion.

Echipajele de salvare au intervenit rapid pe pistă, crezând că pasagerii sunt evacuații. Foto: dailymail.co.uk

Echipaje de pompieri, polițiști și paramedici au intervenit astfel rapid pe pistă pentru a pune călătorii în siguranță, doar ca să descopere că nu exista niciun pericol de fapt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pasagerii au fost evacuați oricum din avion însă, iar zborul a avut o întârziere de patru ore, până când aeronava a fost pregătită din nou pentru decolare.