Însoțitorii de bord din avioane au dezvăluit ce-i enervează cel mai tare la pasageri. „Este cel mai dezgustător lucru din lume”

Membrii echipajului de cabină al aeronavelor au dezvăluit pentru cotidianul britanic Daily Record principalele lucruri pe care pasagerii nu ar trebui să le facă niciodată într-un avion – fie pentru că asta îi poate enerva, fie că acel lucru este considerat de ei dezgustător.

Chiar dacă principala calitate a unui însoțitor de bord este politețea, ca parte integrantă a slujbei lor, membrii echipajului de cabină se pot enerva uneori, mai ales când unii pasageri scandalagii perturbă un zbor.

Iar atunci când unele dintre problemele cu care se confruntă însoțitorii de bord devin evidente – cum ar fi pasagerii recalcitranți – astfel de lucruri pot face activitatea unui membru al echipajului de cabină destul de dificilă.

Oriunde călătoriți cu avionul, există câteva reguli secrete de care ar trebui să fiți conștienți și pe care ar trebui să le cunoașteți. Despre ce reguli este vorba? Din fericire, însoțitorii de zbor au „dat din casă”.

Unele dintre frustrările lor mai puțin cunoscute au fost împărtășite online de câțiva însoțitori de zbor, sătui de comportamentele neplăcute ale unor pasageri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Postând pe rețeaua de socializare Reddit, o persoană a întrebat echipajul de cabină care ar fi „lucrurile de evitat într-un avion”, și a primit o serie de răspunsuri ale unor însoțitori de bord care abia așteptau să vorbească despre lucrurile care îi irită.

Persoanele care au consumat alcool

Un membru al echipajului de cabină a spus: „Oamenii beți. Toți oamenii beți după decolare sunt dezgustători, până adorm. Apoi doar miros urât”.

Cineva i-a răspuns: „N-am înțeles niciodată de ce oamenii aleg să bea atunci când sunt prinși, fără a avea unde să meargă și nici nu au prea multe de făcut timp de câteva ore, la mii de metri înălțime, înghesuiți lângă persoane complet străine”.

- Continuarea după publicitate -

În același timp, un alt membru de echipaj al unei aeronave a susținut că ar fi mai bine dacă „ar fi administrat un etilotest fiecărui pasager înainte de a se îmbarca, nu i-ar lua la bord pe cei în stare de ebrietate și nu s-ar servi alcool în avion”.

Acapararea și comanda însoțitorilor de bord

Un membru al familiei unui însoțitor a remarcat: „Sora mea mai mare a lucrat ca însoțitoare de bord. Ura momentul când oamenii își lăsau bagajele de mână la picioarele ei și îi spuneau să găsească un loc pentru ele. De asemenea, a fost o bătrână care a lovit-o în mod repetat peste fund, pentru a-i atrage atenția”.

Acea senzație a fost reamintită de o altă însoțitoare de bord care a scris: „Nu ne mai trageți de uniformele noastre! Dacă vă spunem că nu mai este loc pentru bagaje, trebuie doar să ne ascultați și să verificați.

„Vă rugăm să nu ne cereți să vă punem geanta în compartimentul de deasupra capului. Vă putem ajuta să vă ridicați geanta acolo sus, dar majoritatea companiilor ne informează să nu vă ridicăm bagajele. Dacă o facem și suferim dureri, atunci nu putem concura pentru munca destinată bărbaților”, a conchis însoțitoarea de bord.

La multe companii aeriene, membrilor personalului de cabină li se spune să refuze să vă ridice bagajele.

Stewardesa Cierra Mist, care are mii de urmăritori pe TikTok, a împărtășit detalii privind acest aspect pe pagina ei de socializare.

Cierra a spus: „De fapt, nu începem să fim plătiți până în momentul în care ușa avionului se închide și frâna de mână este ridicată. În plus, dacă întâmpinați probleme cu ridicarea lor, le puteți lua cu ușurință (bagajele – n.r.) înregistrându-le gratuit la poartă”.

Tăierea unghiilor la mâini sau picioare

O altă membră a echipajului de cabină, cu o vechime de peste 20 de ani, a spus: „Primul lucru care mă irită este tăierea unghiilor de la mâini sau picioare în avion.

„Pot să aud porcăria asta (tăiatul unghiilor – n.r.) din spatele aeronavei, chiar dacă persoana se află în rândul doi, este cel mai dezgustător lucru din lume pe care poți să-l faci într-un avion”, subliniază aceasta.

Nu încercați să vă alăturați Mile High Club

Aceeași însoțitoare veterană a remarcat: „Celălalt încearcă să-ți propună să intri în Mile High Club (clubul celor care au avut relații intime în timpul unui zbor – n.r.). Oamenii nu știu cât de dezgustătoare este baia aceea, când oamenii fac pipi peste tot acolo. Iar umezeala de pe podea nu este de la chiuvetă, credeți-mă”.

Nu stați în calea personaluui

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Încercați să evitați să stați în calea personalului, deoarece o însoțitoare de zbor a spus că un lucru care o irită foarte mult este un pasager care „stă în calea mea”.

Ea a explicat: „Înțeleg nevoia de a-ți întinde picioarele, mai ales la un zbor lung… dar când îmi pregătesc sau îmi aprovizionez din nou cărucioarele, pentru un serviciu pe care îl oferim deja într-un spațiu atât de îngust, nu am nevoie să mi-l faci și mai dificil”.

Neutilizarea căștilor

Aceeași membră a echipajului de cabină a adăugat: „Îți urmărești jocul/filmul/muzica fără căști. Acesta este cel mai rău, mai ales într-un zbor programat să plece noaptea și să sosească a doua zi dimineața. Nimeni nu vrea să-ți asculte sonorul în timpul zborului!!!”

Cred că toată lumea este de acord cu ea în privința asta!

Rezematul de fereastră sau purtarea pantalonilor scurți

Acestea se referă mai mult la igienă decât la iritarea însoțitorului de bord. La rândul său membru al unui echipaj de cabină, Tommy Cimato a remarcat că unele părți ale avionului sunt mai murdare decât altele.

„Nu adormi și nu îți sprijini capul pe fereastră”, a avertizat el. „Nu ești singurul care a făcut asta și nu știi câți oameni sau copii și-au șters mâinile sau alte lucruri de acea fereastră”.

Același lucru este valabil și pentru purtarea de pantaloni scurți.

„Nu purta sau nu încerca să porți pantaloni scurți când ești într-un avion”, a continuat el. „Este cam același lucru ca și cu fereastra, deoarece nu știi niciodată cât de curat va fi în avion, așa că dacă ai pantaloni obișnuiți, vei contacta mai puțini microbi”.

@rotalianul