A instalat un dispozitiv de urmărire pe mașina fostei iubite, o româncă. Italian condamnat la 1 an și 8 luni

Un bărbat italian rezident în Piacenza și în vârstă de 60 de ani a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare pentru hărțuire asupra fostei iubite, o femeie română de 40 de ani, dar și pentru furt de identitate.

Conform ziarului local Il Piacenza, bărbatul italian este de profesie bancher și a avut o relație de scurtă durată cu femeia română, timp în care se pare că i-a împrumutat acesteia suma de 15.000 de euro pentru a-și cumpăra o mașină. Relația a luat sfârșit însă, dar bărbatul de 60 de ani nu a putut accepta acest lucru și a început să o hărțuiască pe conaționala noastră, urmărindu-i practic toate mișcările.

Bancherul italian fusese deja arestat în octombrie 2018, după ce polițiștii l-au prins în flagrant când o urmărea pe femeia română. Un judecător a emis apoi un ordin de restricție pentru bărbat, interzicându-i să se mai apropie de fosta iubită, dar conaționala noastră s-a trezit din nou cu el că o urmărește în luna august a acestui an, când l-a văzut lângă un bar frecventat de ea. Bărbatul se afla în mașina lui și îi trimitea femeii sărutări cu mâna. Ca răspuns, românca a schimbat itinerariul pe care-l urma de obicei și a anunțat polițiștii, care l-au arestat pe bărbat. Cei doi au ajuns astfel din nou în tribunal cu bărbatul italian, în cadrul unui nou proces.

În ceea ce privește procesul care tocmai s-a încheiat însă, procurorul a demonstrat că bancherul italian a furat datele de identitate ale unui alt bărbat și le-a folosit pentru a cumpăra o cartelă SIM. Cartela a fost apoi folosită pentru a urmări pe telefonul mobil datele primite de la un dispozitiv de urmărire GPS instalat pe automobilul româncei.

În momentul în care femeia a descoperit dispozitivul, a anunțat din nou polițiștii, iar aceștia i-au întins bărbatului o capcană și l-au prins din nou în flagrant, în timp ce o urmărea pe româncă. Ajuns în tribunal pentru aceste fapte, procurorul care se ocupa de caz a cerut judecătorului în data de 13 septembrie 2019 ca italianul de 60 de ani să fie condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul pentru investigații preliminare l-a condamnat însă pe acuzat în data de 7 octombrie 2019 la 1 an și 8 luni de închisoare pentru faptele sale. Bărbatul italian a fost obligat totodată să plătească suma de 8.000 de euro femeii românce drept despăgubire și 3.500 de euro persoanei căreia i-a furat datele de identitate.

Te-ar mai putea interesa și: