Instructor român de dans aducea fete în Italia pentru prostituție. Bătute, torturate și abuzate sexual

Jurnaliștii de la ziarul Libertatea au scos la iveală detalii despre cum una dintre cele mai cunoscute școli de dans din Constanța s-a transformat într-un centru de abuzuri fizice și sexuale. Fondatorul și coregraful trupei de dans, Gigi Marian Osoloș, este acuzat că a întreținut relații sexuale cu mai multe adolescente, pe care le-ar fi manipulat.

Jurnalistul Matei Bărbulescu susține că trupa de la școala de dans „Total Dance Center” din Constanța era transformată într-o „sectă” în care Gigi Marian Osoloș, fondatorul acesteia, are poziția de „mentor, de guru, de instructor, de maestru coregraf”.

Fetele povestesc scene teribile petrecute și în Italia, unde credeau că o să aibă spectacole de dans, dar au dat de altceva: „Veneau tot felul de persoane, bărbați perverși, libidinoși care voiau să te pipăie”, povestește Iris. Dacă nu făceau suficienți bani, tinerele erau bătute și chiar torturate.

Iris, una dintre fetele abuzate, povestește: „Erau niște sentimente groaznice. Trebuia să ne prefacem că ne place, dar eu nu am putut niciodată, se vedea pe fața mea că nu mă simțeam comod, deci nu prea făceam consumație.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gigi Marian Osoloș i-a propus lui Iris, una dintre elevele lui care abia împlinise 18 ani, să meargă cu el și cu încă patru fete în Italia

Urmau să aibă spectacole de dans, să se distreze și să se relaxeze în stațiunea Capri. Totul părea de vis, iar Iris abia aștepta. Părinții ei nu au lăsat-o însă să plece. Așa că, la îndemnul coregrafului, a plecat fără să le spună.

Iris își amintește că, în ziua plecării, părinții au sunat-o de nenumărate ori, până când fata și-a închis telefonul. I-au sunat colegele și pe Corina Tiron, dar tot degeaba, pentru că nu răspundeau, spune dansatoarea. În final, când a ajuns la destinație, Iris și-a sunat părinții. Erau disperați, dar bucuroși că fiica lor este teafără, așa că nu au certat-o și i-au urat distracție plăcută în vacanță.

Ceea ce a urmat a fost „ca un film horror fără sfârșit. Au fost cele mai groaznice, oribile și teribile momente din viața mea. Niște momente pe care nu doresc să le trăiască nimeni niciodată” Iris: „Cei șase erau cazați într-o căsuță cu bucătărie, baie și două dormitoare. Unele fete dormeau într-o cameră, iar Gigi Marian Osoloș în cealaltă, cu restul fetelor. Nu era o regulă, dar dansatoarele care dormeau cu instructorul se roteau din când în când, în funcție de preferințele lui, își amintește Iris.

Forțate să danseze într-un club italian, pentru diverși bărbați La un moment dat, și-a dat seama că nu a venit într-o tabără de dans, așa cum lăsase să se înțeleagă maestrul coregraf. Fetele munceau de la 10 seara până la 4 dimineața. Mai întâi trebuiau să danseze pentru clienții unui club din stațiune, apoi să stea de vorbă cu ei și să-i convingă să cheltuiască cât mai mulți bani pe alcool. Gigi Marian Osoloș nu i-a menționat niciodată lui Iris aceste detalii importante.

Când se crăpa de zi, fetele se întorceau la cazare și Gigi Marian Osoloș evalua situația. Cine a stat cu cei mai mulți clienți și a făcut cei mai mulți bani pentru club era scăpat. Cine nu, urma să fie drastic pedepsit.

Într-o seară, Iris împreună cu o colegă nu au produs suficienți bani. Cele două fete povestesc că Gigi Marian Osoloș a scos două grătare din frigider și le-a obligat să se așeze cu genunchii pe ele, în timp ce fetele celelalte priveau înmărmurite.

„Începuse o discuție sumbră. Toate simțeam o presiune, toată lumea tăcea de frică. A văzut că nu am făcut consumație, s-a enervat super rău și ne-a pedepsit pe toate” își amintește tânăra. Apoi instructorul a început să le bată. „Mă lovea cu picioarele în stomac, unde apuca.”

„Când se enerva, nu avea grijă, îmi dădea în toate părțile, cu toată forța. Parcă-i țin minte privirea, se uita în ochii tăi și tremura. Urla, mă făcea în toate felurile, proastă, nenorocită, cum îi venea la gură, mă lovea cu picioarele în stomac, pe unde apuca. Toată greutatea apăsa pe genunchi. Mă azvârlea de pe grătar și-n momentul ăla urla să mă pun înapoi”, își amintește Iris.

„După ce că asta nu era sufficient, mi-a mai dat și niște obiecte să le țin în mâini. Nu mai știu ce, dar erau supergrele, trebuia să le țin cu mâinile ridicate la 90 de grade. Între timp (Gigi Marian Osoloș) a plecat (în altă camera) și a continuat discuția cu fetele. Nu îndrăzneam să mă mișc, putea fi oriunde, putea să vină, putea să mă vadă. Am stat așa vreo juma de oră, o oră. Țin minte că nu se mai termina”. În altă zi, o altă fată a fost torturată din aceleași motive.

Iris își amintește că Gigi Marian Osoloș a luat un cuțit și a început să bată cu el în masă. I-a luat mâna uneia dintre dansatoare și a zis că-i taie degetul. Ea stătea în genunchi și-l implora să înceteze, iar celelalte fete tăceau și plângeau. Gigi Marian Osoloș a schimbat jocul: i-a dat cuțitul fetei și i-a comandat să-și taie singură degetul. Plângând și implorându-l să o lase în pace, fata a luat obiectul ascuțit. În ultimul moment, instructorul a oprit-o.

Și-ar fi dorit să fugă, dar nu avea nici unde, nici cum. A stat în Italia cam o lună jumătate. După această perioadă de teroare și bătaie, au început să apară crăpături în imaginea pe care Gigi Marian Osoloș o construise în mintea fetei. Iris era în continuare profund atașată de colegele ei, iar dansul era o parte importantă din viața ei. Gigi Marian Osoloș i-a propus să rămână în continuare cu promisiunea că nu o va mai duce în Italia vreodată. Fata a acceptat.

În septembrie 2017, Gigi Marian Osoloș a fost pus sub control judiciar pentru trafic de persoane și a început urmărirea penală împotriva lui. Acuzația de trafic de persoane se referă la faptul că instructorul aștepta ca fetele să devină majore, apoi le ducea în Italia unde le obliga să muncească împotriva voinței lor. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, în mai mulți ani.

La cererea jurnaliștilor de la Libertatea, DIICOT nu a dat nici un comunicat de presă legat de stadiul dosarului de la „Total Dance Center”, motivând că ar putea să pună ancheta în pericol.

Alte dezvăluiri îngrozitoare despre cum instructorul de dans a exploatat și umilit fetele, puteți citi în articolul de pe Libertatea.