Întâlnire între ambasadorul României în Italia și ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut luni, 6 aprilie, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova, a transmis instituția română printr-un comunicat remis redacției noastre. Întâlnirea a fost solicitată de partea italiană în spiritul consultărilor constante între Ambasada română și instituțiile din Italia.

„Șeful misiunii diplomatice a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezența lucrătorilor români pe piața agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităților competente române. Totodată, a semnalat importanța aplicării corecte și complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de Covid-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă și a căror aplicare aduce beneficii tuturor părților implicate”, a transmis Ambasada.

„Ambasadorul George Bologan a subliniat, de asemenea, implicarea constantă a Ambasadei României la Roma pentru a asigura respectarea drepturilor contractuale ale tuturor lucrătorilor români care se află în Italia, garantându-se astfel condiții de siguranță la locul de muncă, cu atât mai importante, având în vedere riscurile cauzate de noul Coronavirus”, se mai arată în comunicat.

Ambasadorul român a invitat apoi autoritățile din Italia să ia în considerare mai întâi lucrătorii români deja prezenți pe teritoriul Peninsulei care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul epidemiei provocată de răspândirea coronavirusului. Ministrul Bellanova în schimb a asigurat partea română de respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români din partea autorităților italiene, subliniind totodată aprecierea pentru contribuția fundamentală a acestora la piața agricolă italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ambasada României în Republica Italiană are în permanență în atenție problematica lucrătorilor români din Italia și, alături de autoritățile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor și protejarea statutului acestora”, se mai transmite în încheierea comunicatului.