Intervenție dentară dezastruoasă: Pacient cu un șurub înfipt în craniu după un implant

Un incident medical grav s-a produs într-un cabinet dentar privat din Nilüfer (Turcia), când Ramazan Yılmaz, un bărbat de 40 de ani, a suferit leziuni serioase în timpul unei proceduri de implant dentar.

Totul a început când bărbatul a mers la o clinică privată din cauza durerilor de dinți. Medicul i-a spus atunci că dinții trebuie extrași și a recomandat implanturi pentru a înlocui dinții bolnavi. Bărbatul s-a încrezut și a acceptat tratamentul de implant, dar ceva a mers prost.

Într-o tentativă de a-i înlocui un dinte superior, dentistul a împins o șurub prea adânc, acesta perforând maxilarul și ajungând în craniu, în zona unde se află lichidul cerebrospinal.

photo_2024-04-23_14-03-44

Pacientul a declarat că în timpul intervenției stomatologice simțea durere, dar dentistul îi spunea că este normal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doar durerea atroce simțită de pacient l-a determinat pe dentist să oprească totul și să facă o radiografie urgentă care a stabilit că șurubul era blocat în craniu.

„Durerea a devenit insuportabilă, iar atunci când am început să țip dentistul a realizat gravitatea situației și m-a transportat de urgență la spital”, a povestit Yılmaz.

O radiografie urgentă a confirmat că șurubul i se blocase în craniu, chiar și medicii mirându-se de ceea ce vedeau. Bărbatul a fost dus imediat în sala de operații unde obiectul străin a fost îndepărtat cu succes după o intervenție foarte delicată care a durat ore întregi.

După o perioadă de convalescență, Yılmaz și-a revenit, dar acum se află în mijlocul unei bătălii legale împotriva dentistului, care refuză să-i ofere compensații.

Pacientul a menționat că dentistul, cu o experiență de 24 de ani în domeniu, l-a asigurat inițial că este expert în procedurile de implant și că problemele de structură osoasă și dinți slăbiți necesită astfel de intervenții.

În timpul operației, dentistul și-a informat asistenta că instrumentul folosit era defect, dar a continuat să încerce să insereze șurubul manual, ignorând avertismentele pacientului că ar putea fi vorba de os, nu de dinte.

Dentistul, pe de altă parte, vorbește despre complicații medicale în timpul operației și este pregătit să se apere în instanță.