Întors recent din Italia, a fugit din carantină pentru a se plimba cu mașina. Nu avea permis și a provocat un accident

Doi tineri întorși în țară din Italia în urmă cu cinci zile au fost supuși măsurii de carantină la domiciliu, dar n-au rezistat mai mult de trei zile și au decis să iasă la plimbare cu mașina, în ciuda faptului că șoferul, un bărbat de 27 de ani din Blaj, nu avea permis de conducere. Mai mult, tânărul a provocat și un accident rutier cu pagube materiale, fiind astfel depistate și celelalte încălcări ale sale cu privire la restricțiile anti-COVID.

„La data de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 23.45, polițiștii din Blaj au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, din care au rezultat pagube materiale. Un tânăr, de 27 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, ar fi intrat în coliziune cu două autoturisme parcate pe marginea carosabilului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, se arată într-un comunicat publicat de Poliția Română pe site-ul oficial.

Ulterioare verificări efectuate de agenții de poliție au scos la iveală faptul că atât șoferul, cât și pasagera, erau supuși măsurii de carantină la domiciliu, obligatorie pentru persoanele care se întorc din Italia.

„De asemenea, au constatat (polițiștii – n.r.) că atât conducătorul auto, cât și o tânără, de 17 ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, ca urmare a faptului că, la data de 23 ianuarie, s-au întors din Italia”, mai precizează polițiștii.

În urma acestor fapte, tânărul de 27 de ani s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, fiindu-i aplicată totodată și o sancțiune contravențională de 1 000 de lei pentru încălcarea mai multor măsuri e prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19. Adolescenta care se afla cu el în mașină s-a ales, în schimb, cu o amendă de 500 de lei pentru încălcarea restricțiilor în vigoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI