O întreagă familie de români a obținut cetățenia italiană: mama, tatăl și cei 12 copii

O familie de români din Italia cu 12 copii, a obținut de curând cetățenia italiană pentru toți membrii săi, de la mic la mare. Primarul din Mansuè, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, a declarat că românii „sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine limba italiană și toți cei 12 copii au văzut lumina zilei pe pământ italian.”

Primarul Leonio Milan a evaluat caracteristicile familiei și a considerat că merită toți să devină cetățeni italieni, precizează Il Gazzettino.

Joi, 7 iulie, la Primăria din Mansuè a avut loc ceremonia de acordare a cetățeniei italiene românului Onisim Bizu, în vârstă de 39 de ani și soției sale, Oana Bizu, de 37 de ani. Alături de părinți, au primit cetățenia italiană și cei 12 copii ai lor.

„Onisim Bizu și soția sa, Oana, sunt de origine română – a spus primarul localității. Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am hotărât să le acord la toți cetățenia italiană? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiana, copiii au văzut pentru prima dată lumina zilei pe pământ italian și toți merg la școală. Unii la școli primare sau gimnaziale, alții la liceu, iar cei mici la grădiniță. Acest cuplu de părinți tineri a făcut mereu tot posibilul pentru a deveni mai buni cetățeni!”

Tatăl lucrează în construcții, el și-a început cariera ca un simplu muncitor devenind în timp un zidar cu experiență, dar asta nu i-a fost dea ajuns. „Și-a dorit mult să devină și mai bun – povestește primarul – așa că s-a ambiționat și cu multe sacrificii a absolvit școala de maiștrii la seral. Acum este un șef de șantier foarte căutat în acest sector.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia Onisim este de religie creștină evanghelică

„Ar fi trebuit să-i vedeți pe copiii acestei familii, pe care i-am primit la primărie. Extrem de educați, cei mai mari îi țineau în brațe pe cei mai mici, iar unii se țineau de mână. N-a fost nevoie nicio singură dată măcar ca părinții să-i atenționeze cu ceva! Această familie este de religie creștină evanghelică, sunt mai multe astfel de familii originare din Europa de Est care locuiesc la noi.”

Prezența unor fabrici care oferă posibilitatea unor locuri de muncă și chiriile încă accesibile, au făcut din Mansuè o atracție pentru imigranți. Conform datelor Fundației Moressa, localitatea Mansuè are un procent de 18,5% de cetățeni străini, ceea ce înseamnă un număr de 936 din 5.064 de locuitori.

Distribuie acest articol