Un italian și un român au împușcat un hoț și sunt condamnați la închisoare. Ar trebui iertați de justiție și eliberați?

Un antreprenor italian a fost recent condamnat în Italia la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce a împușcat un hoț român care a intrat pe proprietatea sa. Potrivit judecătorilor, italianul, ajutat de un român care a fost și el condamnat la 4 ani și 2 luni, ar fi încercat să execute în stil mafiot hoțul. Cei doi l-au lovit în cap, iar după ce l-au imobilizat, l-au pus să îngenuncheze și l-au împușcat în piept. Hoțul a supraviețuit iar cei doi sunt condamnați la închisoare. Matteo Salvini, ministrul de Interne italian cere grațierea omului de afaceri italian.

Italianul Angelo Peveri și angajatul său român, Gheorghe Botezatu, în data de 6 octombrie, 2011, l-au prins în interiorul șantierului din Borgonovo Val Tidone, în provincia Piacenza, pe Jucan Dorel, care, împreună cu alți doi infractori, a intrat pentru a fura combustibil de la utilajele folosite pe șantierul respectiv. Surprinși de italian, care era înarmat și care a început să tragă, cei trei au fugit în grabă, dar Jucan s-a întors pentru a-și recupera mașina.

Prins de Angelo Peveri, care era proprietarul șantierului și de angajatul său, muncitorul român Gheorge Botezatu, hoțul a fost lovit în cap, imobilizat, pus în genunchi cu mâinile la ceafă și împușcat în piept. A supraviețuit iar acum cere daune celor doi care au încercat să îl ucidă.

Zilele trecute, Curtea de Casație a dat sentința și i-a condamnat pe Angelo Peveri și pe Gheorghe Botezatu la închisoare. Cazul a generat un val de reacții în opinia publică italiană, iar ministrul de Interne Salvini a mers personal la închisoare pentru a se întâlni cu cei doi. Salvini cere grațierea omului de afaceri italian, dar nu spune nimic și despre o cerere de eliberare a bărbatului român care a participat la agresiune.

Ce părere aveți? Ar trebui eliberați din închisoare cei doi care au încercat să îl ucidă pe hoțul român? Este corect cum au procedat și ar trebui iertați de justiția italiană?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI