O învățătoare din Italia s-a prăbușit la pământ din senin și a murit sub privirile îngrozite ale elevilor

Tragedia s-a petrecut luni, 10 octombrie 2022, într-o școală din localitatea Villa Bartolomea, provincia Verona din Veneto, unde o învățătoare s-a prăbușit la pământ și a murit sub privirile îngrozite ale elevilor săi.

Potrivit ziarului L’Arena, victima se numea Giovanna Fabrica și avea 44 de ani. Aceasta era originară din localitatea Naro, provincia Agrigento din Sicilia, dar se transferase în urmă cu un an de zile, împreună cu soțul ei, în localitatea Cerea din provincia Verona pentru a putea preda la institutul Carlo Ederle din Villa Bartolomea.

Giovanna Fabrica, o învățătoare de 44 de ani, a murit în Italia sub privirile elevilor. Foto: larena.it

În jurul orei 14:00 de ieri însă, când femeia tocmai terminase un curs pentru elevii de clasa a doua și îi predase ștafeta profesorului de italiană, Tommaso De Stefani, s-a prăbușit la pământ din senin, în timp ce ieșea din sală.

„Am auzit o bufnitură, am sărit repede și am început să-i fac masaj cardiac”, a declarat ulterior De Stefani pentru sursa citată.

În timp ce încerca să o readucă la viață pe femeie, profesorul de italiană a început să strige după ajutor către colegii săi, cerându-le să aducă defibrilatorul din dotarea școlii, dar și să sune la 118 pentru a solicita o ambulanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul se întâmpla însă sub ochii ai micuților elevi, care erau îngroziți și care, în cele din urmă, au fost conduși în afara sălii de alți profesori.

De Stefani i-a făcut masaj cardiac femeii timp de 15 minute, folosind chiar și defibrilatorul, iar între timp a sosit la fața locului și o echipă de paramedici și a fost trimis și un elicopter medical.

Din nefericire, deși paramedicii au continuat timp de alte 30 de minute cu manevrele de resuscitare, pentru învățătoarea de 44 de ani nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Anunțat de cele întâmplate de personalul școlii, la locul tragediei a ajuns ulterior și soțul Giovannei, Angelo, îngenuncheat de durere, care a declarat că soția lui nu suferea de nicio boală.

„S-a întâmplat totul în câteva secunde. Tocmai o salutasem. Ea era liniștită și zâmbitoare, ca întotdeauna. M-am apropiat o clipă lângă poarta de la intrare pentru a pune niște cărți pe o masă când am auzit o bufnitură”, a povestit profesorul de italiană care era lângă victimă când a căzut la pământ.

„Cum am văzut-o la podea, am strigat-o, aplecându-mă deasupra ei. Nu reacționa, așa că am început să-i fac masaj cardiac. Eram foarte concentrat, simțeam că manevra de resuscitare funcționează. Am sperat din toate puterile că își va reveni”, a mai adăugat el.

La fața locului au ajuns ulterior și carabinierii, pentru investigațiile de rigoare, și au luat declarații de la profesorul De Stefani și de la ceilalți colegi.

Între timp, conducerea școlii încearcă să organizeze ședințe de suport psihologic pentru copiii care au asistat la dramaticul eveniment.

- Continuarea după publicitate -

„Suntem încă în stare de șoc, dar trebuie să fim puternici pentru a fi alături de elevi și să le oferim susținere psihologică”, a declarat directoarea școlii, Cristina Ferrazza.

@rotalianul