Invitați oamenii să candideze, nu să voteze!

♪ ♫ ♩ ♬ A venit, a venit toamna… zi-mi despre alegeri ceva! ♪ ♫ ♩ ♬

Au început! Ne bombardează care mai de care cu știri reale, mai puțin reale, mai fictive sau mai măsluite, în funcție de apartenența politică și de coaliția susținută.

Pentru că odată cu toamna se apropie și ea,  spaima florilor și doamna politicienilor: Campania Electorală!

Lung îşi flutură spre vale,
Ca-ntr-un nimb de glorie,
Peste şolduri triumfale
Haina iluzorie.

Și se știe că diaspora este o sursă de venit. De venit voturi! Iar presa poate manipula și direcționa în mare măsură aceste voturi, am mai văzut noi ceva de genul ăsta și la alegerile prezidențiale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De aceea o luăm din timp și facem un apel la toată presa diasporeană: Nu mai invitați oamenii să voteze! Nu mai este relevant! Este un subiect „deja-vu” care ne-a obosit!

Ne-am plictisit de aceleași replici populiste de parcă am fi toți doar niște cerșetori ai statului! Nu vrem nimic gratis, nu vrem nimic ieftin! Vrem să plătim ceea ce consumăm dar banii din taxe și impozite cerem să fie folosiți la construcția de școli, spitale și fabrici aducătoare de venit!

Vrem salarii mărite în România, da, ca să ne putem întoarce acasă, dar numai atunci când va crește productivitatea. Pentru că, de undeva, banii ăia trebuie să vină!

Încetați să mai promiteți ajutoare sociale și gratuități, domnilor politicieni! Cu banii respectivi, construiți! Construiți locuri de muncă! Nu îndemnați oamenii la întinsul mâinii!

Învățați tineretul să nu investească în mașini scumpe și haine de firmă,spuneți-le să investească în fabrici și afaceri proprii, că dacă nu facem noi, vor veni alții de afară să facă și iar vom ieși în stradă să strigăm ”noi nu ne vindem țara”! Cu toate că, dacă ne gândim bine, o cumpăram noi, cei din diasporă, cu banii trimiși în peste două decenii de pribegie!

Nu mai invitați oamenii să voteze.

Invitați-i să candideze!

Vrem oameni noi, cu principii noi, cu viziuni și ideologii politice, sociale și economice inovatoare și credibile!

Vrem un sistem nou! Care să înțeleagă că noi știm. Știm că votul nu este o obligație, este un drept în care credem și pe care îl vom exercita când cineva îl va merita. Pentru că ne-am săturat să alegem din două rele, opțiunea cea mai puțin rea… mare și dezastruoasă mai târziu!

Și mai știm ceva! Știm că la cei care au candidat de 27 ani încoace n-o să le PSD noi!

Niciodată!