Ion și Mircea, românii care au ucis în bătaie un italian pentru a-și răzbuna prietenul

Ion Voicu, în vârstă de 35 de ani, și Mircea Nasad, de 51 de ani, doi cetățeni români, au fost arestați și acuzați de complicitate la omor, în cazul morții lui Alessandro Castellaccio, un italian în vârstă de 41 de ani pe care l-au ucis în bătaie la Tivoli, lângă Roma, pe data de 18 iunie.

Ion Voicu, care lucrează ca muncitor și este tată a doi copii, trăiește în Empoli. Mircea Nasad, pe de altă parte, este un muncitor care împarte un apartament cu un alt conațional în centrul localității Tivoli, informează Il Giornale.

1688106853-1688106738828-1
Ion Voicu, în vârstă de 35 de ani, și Mircea Nasad, de 51 de ani, cetățeni români arestați și acuzați de complicitate la omor. Sursa foto: Il Giornale

Scandalul, care s-a terminat în mod tragic, a avut loc pe via Domenico Giuliani din în Tivoli. Conform investigațiilor, Alessandro Castellaccio a reproșat unui grup de români, care beau bere în fața unui bar din centru, că ascultau muzică prea tare.

„Nu puteți face ce vreți, nu sunteți acasă”, le-ar fi spus italianul. Unul din grup a reacționat invitându-l să tacă din gură.

Acesta a fost începutul unei dispute, care a degenerat apoi într-o masacru violent. Românul cu care a început cearta s-a retras, dar doi compatrioți au decis să-l răzbune și au sărit la bătaie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform anchetatorilor, Mircea Nasad ar fi fost cel care a lovit în mod repetat victima, chiar și atunci când aceasta era deja fără cunoștință, întinsă pe asfalt. „I-au dat cu piciorul în față ca și cum ar fi lovit o minge”, au povestit martorii.

În apartamentul lui Mircea Nasad au fost găsiți pantofi murdari de sânge, pe care, conform relatărilor unui coleg de apartament, românul i-ar fi purtat în seara incidentului.

Imediat după atac, cei doi bărbați români au dispărut de la fața locului, dar datorită declarațiilor martorilor și imaginilor de pe camerele de supraveghere, polițiștii au reușit să-i identifice și să-i aresteze în scurt timp.

Acum, cei doi români se află în arestul carabinierilor de la unitatea Tiburtina, așteptându-și procesul pentru omorul săvârșit asupra lui Alessandro Castellaccio.

Mama și sora italianului au cerut în mod public să se facă dreptate. „Vrem un proces echitabil și desfășurat în timp rezonabil”, au solicitat acestea.

Dorința lor este ca moartea tragică a lui Alessandro să nu fie lăsată nepedepsită și ca făptașii să primească pedeapsa pe care o merită.

Distribuie acest articol