Primii copii români născuți în Italia în anul 2019. Înregistrarea nașterii în evidențele românești

Era ora 02:19 din noaptea Anului Nou când s-a născut primul copil din anul 2019 la Torino. Este o fetiță română pe nume Aurora, fiica lui Ionuț, în vârstă de 32 de ani și Valentina, de 29 de ani.

La clinica „Maria Vittoria”, tot la Torino, primul dintre băieți în 2019 este Kevin, născut la ora 3:05 din părinți români.

Aurora, primul născut la Torino în anul 2019

La Castelli Romani, în spitalul de la Ariccia din apropierea Romei, primul copil născut din an este Natalia, fetița a doi tineri părinți români care trăiesc la Pavona di Albano. Natalia cântărea la naștere 3 kilograme și 100 de grame, mama ei se numește Mădălina, 22 de ani și tatăl, Ioan Savin. Nașterea Nataliei a declanșat nu doar dureri ci și aplauze, Mădălina s-a prezentat în jurul orei 9:45 cu dureri la noul spital din Ariccia și în timp ce își făcea formele de internare a simțit că fetița nu mai avea răbdare să aștepte și că nașterea se apropia de la un moment la altul. Cele două asistente medicale de la Triaj au realizat repede că Mădălina era pe cale să dea naștere copilului său. Femeia striga precipitată: „Repede, că nasc!” și asistentele au mobilizat imediat echipa medicală. Printre strigătele mamei, la ora 9:57 a venit pe lume Natalia, care este primul născut din an la acest spital. A fost întâmpinată cu aplauzele generale a tuturor celor prezenți.

Natalia, prima născută din 2019 la spitalul din Ariccia

De asemenea, primul copil născut din anul 2019 și la spitalul din localitatea Alba, provincia Piemonte, este de origine română! Este tot o fetiță și s-a născut la ora 3:32 pe data de 2 ianuarie, se numește Irina Maria iar părinții ei, Mirela Lucescu și Gabriel Lucescu, locuiesc la Cassinasco, în provincia Asti.

Irina Maria, primul copil născut în anul 2019, la Alba, în nordul Italiei

La Sesto, în provincia Bolzano din Trentino-Alto-Adige, s-a născut la ora 10:35 de marți, 1 ianuarie, Adelina, primul copil născut din anul 2019 în această localitate. Fetița cântărea la naștere 3 kilograme și 620 grame și este a treia fiică la părinți. Adelina este de origine română și părinții ei sunt rezidenți la Cinisello Balsamo. Mama sa se numește Diana Mocanau și de mai mulți ani trăiește în Italia, ea a sosit la spitalul Sesto San Giovanni dimineața și în câteva ore a dat naștere Adelinei, care este a treia fiică a sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înscrierea certificatului de naştere pentru un copil născut în Italia

În conformitate cu legea română, orice copil născut dintr-un cuplu în care cel puțin unul dintre părinți este cetățean român, este, la rândul lui, cetățean român, prin efectul legii.

Dacă nașterea s-a produs în străinătate, în speță în Italia, este obligatorie înregistrarea nașterii în evidențele românești. În cazul în care există un document italian (certificat de nașetre sau extras de act de naștere), înregistrarea se realizează prin procedura de înscriere/transcriere a acestui certificat în registrele de stare civilă românești, procedură posibilă fie în țară, la domiciliul unuia dintre părinți (cetățean român), fie la misiunile diplomatice ale României în Italia.

Termenul legal este de 6 luni de la obținerea documentului (certificat de naștere sau extras de act de naștere) eliberat de autoritățile italiene competente, sau de la revenirea în țară a părinților.

- Continuarea după publicitate -

În cazul înscrierii efectuate la misiunea diplomatică, este necesară prezența unuia dintre părinți (cetățeanul român, în situația unui cuplu mixt). Mai multe informații aici.

@rotalianul