Ischia, o fetiță a fost găsită moartă sub pat, îngropată în noroi. Era îmbrăcată cu o pijama roz

A doua victimă a tragediei care a îndoliat insula Ischia a fost descoperită de pompieri. Trupul neînsuflețit al unei fetițe de 6 anișori a fost extras de sub nămolul de la Casamicciola, după alunecarea de teren de sâmbătă dimineață, 26 noiembrie. Fetița a fost găsită în dormitor, sub pat, acoperită de noroi.

Salvatorii au descoperit că victima purta încă o pijama de culoare roz, semn că noroiul și molozul care i-a lovit casa sâmbătă, în jurul orei 5:00 dimineața, a surprins-o pe fata dormind. În aceste minute corpul fără viață al fetiței este dus la morgă, în așteptarea identificării oficiale. Trupul micuței ar fi fost găsit datorită câinilor moleculari care sunt folosiți în căutarea celor dispăruți.

Este probabil ca în același loc să se afle cadavrele membrilor familiei sale. Fata locuia cu cei doi părinți ai ei și cu alte două surori mici. Părinții se numeau Valentina Castagna și Gianluca Monti, ambii cu vârste în jur de 30 de ani. Ambii sunt dați dispăruți împreună cu alte două fetițe ale lor.

Micuța este a doua victimă confirmată după Eleonora Sirabella, tânăra de 31 de ani găsită decedată în Piazza Maio. (articol: Tragedia de la Ischia: Eleonora, moartă după alunecarea de teren. Alte 11 persoane sunt date dispărute).

Alunecarea de teren de pe insula Ischia. Sursa foto: ANSA

Conform ANSA ar fi fost găsită și a treia victimă, în zona străzii Celario, din Casamicciola. O femeie vârstnică, a cărei identitate nu poate fi încă stabilită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În momentul de față mai sunt 9 dispăruți pe care pompierii, voluntarii de la Protecția civilă și carabinierii îi caută printre dărâmături, sub noroi și în apele mării. Printre dispăruți și Nikolinca Blagova, o femeie bulgară de 54 de ani. Din păcate, încă nu sunt vești despre ea.

Nikolinca Blagova

Valurile de noroi și apă au distrus totul în cale, iar unele mașini au fost purtate până în apa mării. Ischia este situată la 30 de kilometri de Napoli și este mai mult o destinație de vacanță. Pompierii locali nu sunt echipați pentru un dezastru atât de grav, așa că le-au venit în ajutor colegi din mai multe regiuni ale țării, care au adus de pe continent toate lucrurile necesare.

Alunecarea de teren de pe insula Ischia. Sursa foto: ANSA

„Consiliul de Miniștri, la propunerea ministrului Protecției Civile, a declarat stare de urgență care va fi urmată de ordinul șefului Protecției Civile și a făcut o alocare inițială de 2 milioane de euro”, a anunțat ministrul pentru Sud, Nello Musumeci. Ministrul Musumeci a adăugat că „vor urma și alte alocări de îndată ce vom avea un sondaj asupra pagubelor și nevoilor imediate.”

Distribuie acest articol