Isprava unui român din străinătate: A plecat spre România cu mașina companiei unde lucra, fără acordul angajatorului

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 19 ani, a vrut să se întoarcă definitiv în România cu mașina companiei unde era angajat și care avea sediul în orașul Eisenstadt din Austria, informează Kronen Zeitung.

Anumite întâmplări nefirești ne uimesc uneori cu ideile ce pot apărea în mintea unor oameni. Iată de ce! O companie horticolă din Burgenland își tratează foarte bine lucrătorii, majoritatea din Ungaria și România.

Aceștia sunt angajați cu carte de muncă, au un salariu bun, corespunzător cu munca prestată și chiar au voie să folosească mașinile companiei pentru scurte deplasări particulare. Ceea ce nu este puțin lucru, ținând cont de creșterea prețului la carburanți.

Cu toate acestea, tânărul nostru conațional se pare că nu era mulțumit. Angajat ca și șofer pe o camionetă Ford aparținând companiei, i-a venit brusc ideea să se întoarcă în România. „Nu mi-a mai plăcut munca mea. Cineva ar fi adus mașina înapoi”, a explicat tânărul polițiștilor austrieci.

Dar cum o vorbă veche spune că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, camioneta s-a defectat pe autostradă și n-a mai vrut să pornească defel, deși nu mai era mult de mers până la graniță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hotărât să se întoarcă în țara natală, tânărul a abandonat camioneta și a mărșăluit apoi pe jos spre punctul de trecere a frontierei, când a fost reținut de poliție și denunțat pentru furtul camionetei.

Totuși, inculpatul nu s-a prezentat în fața instanței pentru a răspunde acuzației de furt al vehiculului din Eisenstadt, deși a fost indicat faptul că a primit citația. În consecință, procesul a trebuit să fie amânat.

@rotalianul