Italia, 10 sezonieri români au nevoie urgentă de ajutor: „Hotelul s-a închis. Suntem disperați, mâine vom ajunge în stradă.”

„Suntem un grup de 10 români care am lucrat în sezonul de iarnă la un hotel din Tonale. Hotelul s-a închis, iar noi mâine trebuie sa ieșim din hotel și nu găsim nici o soluție să plecăm sau să rămânem undeva până se va debloca situația. Ne puteti ajuta cu un sfat?Suntem disperați, mâine vom ajunge în stradă.”

Este mesajul primit de la Aura, o româncă venită în Italia pentru a lucra ca sezonier la o stațiune de schi din provincia Brescia, mai exact în Trecătoarea Tonale (Passo del Tonale) la 1.880 metri altitudine în Alpi. Alături de ea mai sunt cel puțin încă 9 români.

Cu toții au lucrat în stațiunea de schi menționată mai sus care, în urma măsurilor luate luni seara de Guvernul italian a fost închisă, prin urmare și hotelul în care a fost cazat personalul auxiliar a fost închis. Administratorul hotelului le-a cerut așadar românilor noștri să părăsească structura mâine, prea puțin îl interesează că nu se pot întoarce în România fiindcă avioanele și autocarele nu mai circulă și nici n-au cum să găsească o locuință într-un timp atât de scurt, mai ales în această perioadă de criză. Totul de la o zi la alta, după ce premierul italian a semnat un decret ieri prin care, printre altele, a închis toate stațiunile de schi din Peninsulă.

„Noi lucrăm pentru o firmă de la Roma, cu contract în regulă, dar ei au peste 200 de angajați acum în această situație, nu ne pot ajuta. Am sunat și la consulate, consulul de la Torino ne-a vorbit frumos, dar nu ne-a putut ajuta cu nimic”, ne-a mai povestit Aura la telefon.

„Nu cerem altceva, căutăm doar un loc de închiriat urgent: un apartament, o casă, ceva să stăm toți 10, să închiriem până se rezolvă situația. Am căutat azi peste tot, nu am găsit un loc în care să stăm în chirie măcar până putem pleca în România”, a mai adăugat Aura.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalii noștri fac așadar un apel la comunitatea românească din provincia Brescia sau din regiunea Lombardia să-i ajute să găsească cel târziu în cursul zilei de mâine un apartament sau o casă de închiriat pentru câteva săptămâni, până vor fi reluate cursele către România. Reamintim că situația lor este cu atât mai urgentă cu cât aceasta este ultima noapte în care mai pot sta în hotelul unde au fost cazați până acum.

Oricine îi poate ajuta pe acești 12 conaținali de-ai noștri să găsească o locuință de închiriat pentru următoarea perioadă este rugat să o contacteze pe Aura pe pagina ei de Facebook, să ne trimită un mesaj privat pe pagina Rotalianul – Revista Românului din Italia sau un e-mail la adresa contact@rotalianul.com. Vă mulțumim!

Actualizare ora 21:06: Între timp am fost contactați de o altă femeie română, Andreea, care a lucrat în aceeași stațiune și se află, alături de mama ei, în aceeași situație precum conaționallii noștri despre care vă scriam mai sus. Oricine o poate ajuta pe Andreea și pe mama ei să găsească o locuință de mâine, este rugat să o contacteze pe pagina ei de Facebook sau să ne scrie nouă la datele de contact prezentate mai sus.

Conform celor relatate de românca noastră, în aceeași stațiune ar fi în total peste 20 de români în această situație în care nici nu au unde să stea de la o zi la alta și nici nu se pot întoarce în România.