Italia, 16 orașe sub cod roșu de căldură. Temperaturi de 40 de grade Celsius

Italia se confruntă în continuare cu temperaturi extrem de ridicate, destinate să atingă 40°C în diverse zone ale țării.

Orașele sub cod roșu de căldură astăzi și în următoarele două zile sunt: ​​Bologna, Bolzano, Brescia, Florența, Genova, Latina, Perugia, Rieti și Roma. Numărul lor va crește la 14 mâine, când li se vor alătura Campobasso, Frosinone, Milano, Torino și Viterbo, în timp ce vineri alerta roșie se va extinde și pentru Verona și Trieste.

Cum să ne protejăm de caniculă

În timpul zilei este esențial ca persoanele să evite expunerea directă la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00.

Dacă nu aveți aer condiționat, folosiți un ventilator de tavan pentru a provoca circulația aerului în întreaga casă. În serile mai răcoroase, deschideți toate ferestrele și favorizați cât mai multă circulație a aerului. Când soarele răsare, închideți toate ușile și ferestrele, asigurându-vă că închideți și perdelele și jaluzelele, pentru a menține interiorul răcoros cât mai mult timp posibil. Când aerul exterior se răcește la o temperatură mai scăzută decât în interior (de obicei seara sau noaptea), deschideți geamurile și porniți din nou ventilatoarele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Profitați de puterea de răcire a apei și umpleți un lighean cu apă în care să vă țineți picioarele. Vă va răcori instant și vă va ajuta să vă concentrați, mai ales dacă lucrați de acasă. De asemenea, prosoapele umede și bandanele pot avea un efect de răcire atunci când sunt purtate pe umeri sau pe cap.

Nu uitați că trebuie să mențineți un nivel adecvat de hidratare, ceea ce înseamnă că va trebui să consumați mai multă apă decât o faceți de obicei. Evitați băuturile alcoolice și cofeina, deoarece ambele substanțe pot acționa ca diuretice și pot favoriza deshidratarea.

Nu mâncați meniuri îmbelșugate, bogate în proteine, care pot crește căldura metabolică și pot încălzi corpul. Dacă obișnuiți să mâncați mult, în special la cină, încercați să treceți la mese mai dese, mai ușoare pe parcursul zilei, care sunt mai ușor de metabolizat. Fructele, legumele și verdețurile sunt o alternativă ideală pe timp de caniculă!